Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Άλλο ένα «ακαδημαϊκό καλοκαίρι» στη Σύρο

Εικόνα του άρθρου Άλλο ένα «ακαδημαϊκό καλοκαίρι» στη Σύρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2019, 19:17
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

 Το φετινό, 5ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το ΠΤΝ, μαζί με το Instituto de Letras του Πανεπιστημίου του Ριο ντε Τζανέιρο, είχε τίτλο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας».

Συμμετείχαν 70 φοιτητές-τριες και 40 καθηγητές-τριες από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, ενώ το παρών έδωσε και φέτος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μηνάς Πασχόπουλος και Σταύρος Νικολόπουλος, η αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Έλενα Θεοδωροπούλου, η πρύτανης του Παντείου Ισμήνη Κριάρη, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας, ο πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Κώστας Γουλιάμος και η αντιπρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου ΘράκηςΖωή Γαβριηλίδου.

Συμμετείχαν σε στρογγυλό τραπέζι, με θέμα συζήτησης το θέμα της ετερότητας στο σύγχρονο Πανεπιστήμιο, με συντονίστρια τη Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Π.Τ.Ν.   Ιωαννίνων, που είναι και η ιδρύτρια του Θερινού Πανεπιστημίου.

Ο κ. Παυλόπουλος παρουσίασε το νέο του βιβλίο με τίτλο « Από τη βιομηχανική επανάσταση στην τεχνολογική. Στον αστερισμό ενός αβέβαιου μέλλοντος». 

Θέματα στους φοιτητές παρουσίασαν μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κιμούλης, ο Θανάσης Τριαρίδης, η Μαρία Δεναξά από το Παρίσι, η Μάγια Τσόκλη, η Ειρήνη Γιανναρά, η Τέτα Βαρλάμη κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back