Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Αλληλεγγύη προς τα νησιά»

Εικόνα του άρθρου «Αλληλεγγύη προς τα νησιά»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2019, 14:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το προσφυγικό ζήτημα συζήτησαν οι 13 περιφερειάρχες της χώρας, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και υπουργούς της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί άλλη πολιτική (…) Αλλάξαμε το νόμο για το άσυλο και τον κάναμε πιο αυστηρό. Ακολουθούμε διαφορετική πολιτική στο ζήτημα της φύλαξης των συνόρων. Προχωράμε στη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων ώστε να ελέγχουμε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι «δεν μεγεθύνουμε το πρόβλημα αλλά δεν το υποτιμούμε κιόλας» και ζήτησε από τους περιφερειάρχες να δείξουν αλληλεγγύη προς τα νησιά. «Δεν γίνεται να δίνω μάχη και να ζητάω αλληλεγγύη από την Ευρώπη όταν δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «ποσοτικά, δεν είναι μεγάλο το ζήτημα. Κυρίως πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι Έλληνες είναι και αισθάνονται ασφαλείς». Ανέφερε δε ότι προσλαμβάνονται 400 συνοριοφύλακες στον Έβρο, 500 νέοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες ασύλου στα νησιά και στην ενδοχώρα και 800 άτομα για τη φύλαξη των συνόρων στα νησιά και για τη φύλαξη των κέντρων.

Η συντηρητικότερη στροφή στη διαχείριση του ζητήματος, έχει προκαλέσει επικρίσεις, ενώ έχει φέρει στο προσκήνιο αντιπροσφυγικές δηλώσεις και πρακτικές και εντός της κυβέρνησης.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3