Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Άλλη μια κατάταξη πανεπιστημίων

Εικόνα του άρθρου Άλλη μια κατάταξη πανεπιστημίων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2017, 18:53
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

To Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επιχαίρει για την κατάταξή στο natureindex, τον πίνακα κατάταξης των πανεπιστημίων όλου του κόσμου, όπως τον καταρτίζει το επιστημονικό περιοδικό Nature. Πρόκειται για μια ακόμα από τις πολλές κατατάξεις πανεπιστημίων, που καμία τους ωστόσο δεν είναι επίσημη και συνήθως, εξαρτώνται πάντα από την υστεροφημία του φορέα που τις φτιάχνει.

«Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι η αξιολόγηση του περιοδικού Nature αποτυπώνει την υψηλή απήχηση της επιστημονικής συγγραφικής δραστηριότητας και βασίζεται κυρίως στο ερευνητικό έργο που παράγεται σε κάθε Ίδρυμα, στις δημοσιεύσεις και στην ποιότητα των δημοσιεύσεων στα πεδία των Επιστημών Ζωής, στις Φυσικές Επιστήμες, στη Χημεία και στις Επιστήμες Γης και Περιβάλλοντος» αναφέρει η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το ίδρυμα είναι τέταρτο στην κατάταξη 37 συνολικά πανεπιστημίων και ερευνητικών ινστιτούτων και ιδρυμάτων στην Ελλάδα, βάση του «βάρους», της σχέσης δηλαδή που προκύπτει από τα άρθρα που υπογράφουν καθηγητές και ερευνητές των ιδρυμάτων και το ποσοστό των συγγραφέων σε σχέση  με τη συμμετοχή φορέων σε κάθε άρθρο. Για την ιστορία, πρώτο στην κατάταξη είναι το Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Η πρυτανική αρχή συγχαίρει τους καθηγητές και ερευνητές για το ερευνητικό τους έργο και σημειώνει ότι «οι διακρίσεις αυτές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχουν θετική απήχηση σε όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε και ιδιαίτερα στις διεθνείς μας συνεργασίες».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back