Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άλλη μια κατάταξη: είμαστε… 491οι στον κόσμο

Εικόνα του άρθρου Άλλη μια κατάταξη: είμαστε… 491οι στον κόσμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/10/2016, 02:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αν έχει κάποια σημασία πλέον, με τόσες λίστες αξιολόγησης που κυκλοφορούν, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συμπεριλαμβάνεται στα «938 καλύτερα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο από τις 4.000 ανώτατων ιδρυμάτων», όντας στην 491η θέση, σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσίευσε το National Taiwan University.

Βέβαια, όσο αξιόπιστη και να θεωρείται η συγκεκριμένη λίστα, πάντα αντιμετωπίζει την ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα κριτική, όπως και όλες οι παρόμοιες λίστες, καθώς δεν υπάρχει κανένα κοινώς αποδεκτό αυτή τη στιγμή δεδομένο αξιολόγησης και κατάταξης πανεπιστημίων. Όπως έχουμε ξαναπεί, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι ένα καλό πανεπιστήμιο, αλλά οι συνεχείς κατατάξεις του σε διάφορες θέσεις, σε αυτές τις λίστες, σημαίνουν λιγότερα από όσα επιδιώκει η δημοσιότητά τους. Αν έχει επίσης κάποια σημασία, σε σχέση με πέρυσι, στην ίδια λίστα, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει υποχωρήσει μια θέση, ενώ σε σχέση με το 2014 έχει υποχωρήσει τριάντα θέσεις στην κατάταξη. Στην Ελλάδα, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατατάσσεται τέταρτο ανάμεσα σε πέντε ιδρύματα, ωστόσο φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τη λίστα, καθώς το ΕΜΠ είναι χαμηλότερα, χωρίς αριθμό κατάταξης.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης τόνισε σχετικά: «Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συνεχίζει δυναμικά να παράγει υψηλής ποιότητας διδακτικό και ερευνητικό έργο και παράλληλα επιτυγχάνει να διασφαλίζει διακεκριμένες θέσεις σε διεθνείς αξιολογήσεις. Η επιτυχία αυτή ενισχύεται ακόμη περισσότερο, αν λάβει κανείς υπόψη του το σχετικά μικρό μέγεθος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων».

Τις κατατάξεις του ιδρύματος μπορείτε να τις δείτε εδώ και εδώ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back