Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 8-06-2022, 12:53
ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, πρώην δημοτική σύμβουλος Ιωαννίνων, με μια παρέμβασή της στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δημιουργήσει το Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης.

Το αρχικό φιάσκο του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ήταν μια από τις στιγμές κατά τις οποίες η κυβέρνηση εκτέθηκε, σχετικά με τα της λίστας των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα.

Η κα Ασημακοπούλου πρακτικά έδωσε συνέχεια στο κυβερνητικό αφήγημα άκομψης αμφισβήτησης της κατάταξης των RSF, που παρουσιάζει πολύ χαμηλά την Ελλάδα και χρησιμοποίησε την ίδια λεκτική περί συκοφαντιών, αλλά και μια μεγάλη ανακρίβεια:

Το Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης eMedia υπάρχει με νόμο από το 2015 (4339, άρθρα 52-54) και έχει υλοποιηθεί ως εφαρμογή από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το 2016.

Το ενδιαφέρον είναι ότι τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η σημερινή της ΝΔ καταστρατήγησαν και καταστρατηγούν το ίδιο το μητρώο, μεταξύ άλλων διανέμοντας κρατική διαφήμιση σε μη πιστοποιημένες επιχειρήσεις. Έτσι και αλλιώς, η εφαρμογή είναι και τεχνικά προβληματική (προβλήματα πρόσβασης, διαχείρισης κωδικών) αλλά και στην πράξη, ποτέ δεν υπήρξε ένας μηχανισμός επιβεβαίωσης όσων η ένταξη στο μητρώο απαιτεί (όπως πχ αριθμός εργαζόμενων κ.λπ.).

Η κα Ασημακοπούλου υπερθεμάτισε, λέγοντας ακόμα ότι η κυβέρνηση πήρε την πρωτοβουλία «οικονομικής στήριξης των τοπικών μέσων ενημέρωσης», κάτι που επίσης ελέγχεται ως ανακριβές. Ένας λόγος είναι η διαβόητη «λίστα Πέτσα» που μεταξύ άλλων, καταστρατήγησε και το μητρώο eMedia…

Όλη η παρέμβαση της κας Ασημακοπούλου είναι εδώ

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus