Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Αλλαγή στην Περιφέρεια μόνο με συνεργασίες»

Εικόνα του άρθρου «Αλλαγή στην Περιφέρεια μόνο με συνεργασίες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/07/2018, 16:33
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η προεκλογική περίοδος στα Γιάννενα κάνει ήδη τα πρώτα της θαρρετά βήματα και η παράταξη «Συμμαχία Ηπειρωτών» δια στόματος του επικεφαλής της, θεωρεί ότι μια προσπάθεια αλλαγής περιφερειακής αρχής θα έχει νόημα μόνο αν υπάρξουν συνεργασίες και δη με την «Ήπειρο Ανατροπής».

Ο κ. Ζάψας και οι σύμβουλοι της παράταξης Γιώργος Ζάκας, Μάκης Χατζηεφραιμίδης, Δημήτρης Χαμπίπης, έκαναν τον απολογισμό της τετραετούς παρουσίας τους στο περιφερειακό συμβούλιο, με πολλή κριτική στην περιφερειακή αρχή, αναφορά στη στάση που κράτησαν σε κεντρικά και επί μέρους θέματα, καθώς και αναφορές στην αυτοκριτική της παράταξης.

Ο επικεφαλής, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση, τόνισε ότι δεν πιστεύει πως θα δημιουργήσει πρόβλημα η «πολλαπλή εκλογική» περίοδος του επόμενου Μαΐου. Σε αρκετά σημεία αναφέρθηκε στην εκδήλωση που έγινε μαζί με την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και το ρόλο που πρέπει να παίξουν τα πολιτικά κόμματα.

«Η παράταξη ήταν παρούσα. Ήλεγξε την περιφερειακή αρχή, επιτελώντας τον αντιπολιτευτικό καθήκον. Συμφώνησε όταν έπρεπε. Κράτησε επίπεδο. Δείξαμε ότι πιστεύουμε στη συμμετοχική αυτοδιοίκηση και είμαστε υπέρ των συνεργασιών» τόνισε ο κ. Ζάψας, αφού απαρίθμησε μια σειρά ζητήματα και τις θέσεις που πήρε η παράταξη.  

Τόσο αυτός, όσο και οι σύμβουλοι της παράταξης, επιτέθηκαν στην περιφερειακή αρχή:    «Δεν έχουν μάθει να συνεργάζονται.  Διακατέχονται από πολιτικό εγωισμό. Ενθουσιάζονται με τη δική τους αλήθεια. Η εξουσία τους έχει καταστεί δόγμα. Γι αυτό πολέμησαν την απλή αναλογική» τόνισε αυτός, ενώ οι υπόλοιποι σύμβουλοι μίλησαν, είτε για δυσλειτουργίες στο σώμα, είτε σε συγκεκριμένες επιτροπές, αφού πρώτα απολόγισαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι νομοί από τους οποίους προέρχονται.

Ο κ. Ζάψας είπε επίσης ότι «τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις στα μεγάλα θέματα που αφορούν τους οδικούς άξονες (π.χ. Γιάννενα – Κακαβιά, Ε65), το τραίνο και το φυσικό αέριο» και πως «αν εξαιρέσει κανείς δυο - τρία σημαντικά έργα, όλα τα υπόλοιπα γίνονται χωρίς ένα συζητημένο και συμφωνημένο στρατηγικό σχέδιο. Ξέρουν καλά έναν τρόπο: αναθέσεις παντού! Έτσι ικανοποιείται η εκλογική πελατεία των εργολάβων και όλων εκείνων που σιτίζονται γύρω από το διοικητήριο. Συντηρούν ένα σύστημα που απλώνει τη σκιά του στην περιφέρεια και δεν την αφήνει να αναπνεύσει».

Ξεκαθάρισε τέλος ότι η παράταξη θα υποστηρίξει προεκλογικές συνεργασίες «με όσους συναντηθούμε προγραμματικά» και δεν θα αρνηθεί μετεκλογικές συνεργασίες «ανεξάρτητα από την αριθμητική της κάλπης».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back