Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αλ. Καχριμάνης: «Όταν και οι πέτρες βγάζουν νερό…»

Εικόνα του άρθρου Αλ. Καχριμάνης: «Όταν και οι πέτρες βγάζουν νερό…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2021, 16:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πολλές οι ζημιές στην Ήπειρο λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη να ενημερώνει σχετικά τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα στη συνάντηση που είχε μαζί του χτες στην Αθήνα.

Ο κ. Καχριμάνης απέδωσε τα πολλά προβλήματα που προκλήθηκαν, στο πολύ νερό σε συνδυασμό με το λιώσιμο των χιονιών. «Όταν και οι πέτρες βγάζουν νερό…» είπε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε ότι οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν, ήταν παρόμοιες με εκείνες του 2015 όταν και κατέρρευσε η Γέφυρα Πλάκας. Βέβαια, το πολύ νερό δεν φταίει για τα πάντα. Οι πλημμυρικές καταστάσεις είναι και αποτέλεσμα της μέριμνας εκ μέρους της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, της μη έγκαιρης προστασίας και κυρίως των χωρίς δεύτερη σκέψη αλλαγών στις χρήσεις γης.  

Ο κ. Καχριμάνης εκτίμησε επίσης ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα στην Ήπειρο αν δεν είχε γίνει δουλειά από την Πολιτική Προστασία και τις Τεχνικές Υπηρεσίες. «Έχουμε την τύχη να έχουμε πολύ καλή οργάνωση της Πολιτικής Προστασίας. Δεν βρίσκεις εύκολα σε άλλες περιοχές Πολιτική Προστασία που να δουλεύει έτσι» τόνισε και αναφέρθηκε προσωπικά στον προϊστάμενο Δημήτρη Μαυρογιώργο «ο οποίος επισκέφθηκε προχτές τη νύχτα όλο το λεκανοπέδιο και έκανε ειδική επέμβαση στο Κουτσελιό για να σωθεί μια πτηνοτροφική μονάδα».

Αιτιολόγησε δε το αίτημα της Περιφέρειας Ηπείρου για κήρυξη 11 Δήμων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λέγοντας ότι «κόπηκαν δρόμοι».

Μια μέρα νωρίτερα, ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος άσκησε κριτική στο σχέδιο πρόληψης φυσικών καταστροφών που είχε παρουσιάσει η περιφερειακή αρχή προ ολίγων ημερών στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Υποστήριξε ότι η Ήπειρος είναι ανοχύρωτη και ότι «η Πολιτική Προστασία λειτουργεί με πελατειακό και εκλογικό κριτήριο» ενώ με σαρκαστικό τρόπο σχολίασε την ανάδειξη του κ. Μαυρογιώργου  σε «γκουρού της Πολιτικής Προστασίας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back