Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αλ. Καχριμάνης: «...για να αποφύγουμε τα χειρότερα»

Εικόνα του άρθρου Αλ. Καχριμάνης: «...για να αποφύγουμε τα χειρότερα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/10/2020, 15:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για ώρα «μέγιστης ευθύνης» προκειμένου να αποφευχθεί ένα οδυνηρό lockdown κάνει λόγο σε γραπτό του μήνυμα ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος ζητά από όλους «να υπερβάλλουμε εαυτούς, να ξεχάσουμε για λίγο τις συνήθειες μας, να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας υπηρεσιών και επιχειρήσεων, να δυσκολευτούμε ‘σήμερα’ για να κερδίσουμε το ‘αύριο’».

Την ίδια ώρα ο κ. Καχριμάνης επιχειρεί να αντικρούσει ένα κλίμα που έχει δημιουργηθεί περί απόκρυψης στοιχείων για τα κρούσματα στην περιοχή αλλά και περί αποτροπής, μέχρι στιγμής, του lockdown λόγω επισκεψιμότητας τις επόμενες μέρες και ενόψει της 28ης Οκτωβρίου. Ουσιαστικά υποστηρίζει ότι τον πρώτο και τελευταίο λόγο τον έχουν οι επιστήμονες.

«Οι αποφάσεις για την κατάταξη των Περιφερειακών Ενοτήτων στα επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας γίνονται αποκλειστικά σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας και βάσει συγκεκριμένων δεικτών, χωρίς επίσης να υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης της Περιφέρειας ή και Δήμων» τονίζει. Προσθέτει ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία των επόμενων ημερών θα καθορίσουν και τις εισηγήσεις της επιστημονικής επιτροπής.

Όσο για τα περί «απόκρυψης» στοιχείων, ο περιφερειάρχης αναφέρει ότι η διαχείριση και η καταγραφή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων γίνονται αποκλειστικά από τον ΕΟΔΥ. «Κάθε αναφορά περί ‘απόκρυψης’ στοιχείων- και ειδικά από την Περιφέρεια- είναι κακοπροαίρετη και προκαλεί σύγχυση στους πολίτες» υπογραμμίζει.

Στο μήνυμά του υπογραμμίζει με έμφαση το μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο που υπάρχει εδώ και έναν μήνα στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων αλλά και τις συνεχώς αυξανόμενες εισαγωγές ασθενών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. «Ο κορονοϊός έχει αποδειχθεί ότι δεν κάνει διακρίσεις, δεν εξαιρεί κατηγορίες πολιτών, ούτε εθνότητες, ούτε ηλικίες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Λόγω του αυξημένου κινδύνου που υπάρχει να εφαρμοστούν στην περιοχή περιοριστικά μέτρα, που θα επηρεάσουν την κοινωνική και οικονομική ζωή όχι μόνο των Ιωαννίνων αλλά όλης της Ηπείρου, όπως σημειώνεται στο μήνυμα, ο κ. Καχριμάνης θέτει το ζήτημα της ατομικής ευθύνης για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων από όλους, και ειδικά από τους νέους.

Στο… κάδρο της ευθύνης, τοποθετεί και όσους τίθενται σε καραντίνα είτε ως φορείς του ιού  είτε ως στενές επαφές φορέων.  «Για τη δική τους ασφάλεια, την προστασία  των γονιών, των παππούδων, των φίλων τους. Για να αποτρέψουμε εν τέλει νοσηλείες και θανάτους. Κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να αντέξει μαζικές  εισαγωγές, αλλά και κανένας ασθενής που προσβάλλεται από τον κορονοϊό και διακομίζεται σε νοσοκομείο,  δεν μπορεί να προεξοφλήσει  τις επιπτώσεις της νοσηλείας.  Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που πρέπει να σταματήσει πάση θυσία η διασπορά του ιού και να μην οδηγηθούν  συγγενικά ή φιλικά μας πρόσωπα  στα νοσοκομεία» επισημαίνει στο μήνυμά του.

Και καταλήγει: «Στο χέρι μας είναι να αντιστρέψουμε την πορεία της πανδημίας και να αποφύγουμε μέτρα όπως άρχισαν ήδη να ισχύουν σε άλλες περιοχές της χώρας».


*Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back