Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 18-11-2021, 20:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου «COOFHEA-COOperation for HEAlth» μέσω του Interreg «Ελλάδα-Ιταλία» που αφορά την προμήθεια εξοπλισμού κατά της Covid-19 σε νοσοκομεία παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Μόνο που ο ίδιος επικαλείται άλλους λόγους από αυτούς τους οποίους έχει αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος.

Ο κ. Καχριμάνης έκανε τοποθέτηση για το θέμα στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η οποία έγινε με τηλεδιάσκεψη και χωρίς διαδικτυακή «παρουσία». Καταρχάς, αρνήθηκε ότι υπήρξε οποιοδήποτε διπλωματικό επεισόδιο. Παραδέχτηκε όμως ότι έγινε κάποια «φασαρία» λόγω όμως της κατανομής των 6 εκατ. ευρώ σε νοσοκομεία της Ηπείρου, της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων. 

«Από την Ήπειρο πρότειναν να χρηματοδοτηθεί μόνο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Έγινε ολόκληρη φασαρία, γιατί εγώ εξήγησα ότι δεν δέχομαι αυτή την κατανομή, εάν δεν περιληφθούν όλα τα νοσοκομεία, αναλαμβάνοντας για όσα δεν έχουν τεχνικές υπηρεσίες να υπογράψουν με την Περιφέρεια προγραμματικές συμβάσεις. Τελικά όλοι πείστηκαν και δόθηκαν χρήματα για όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν ζητήσει την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η περιφερειακή αρχή.

«Ως Περιφέρεια ποτέ δεν μειοψηφήσαμε. Στις διαδικασίες του Interreg δεν ενεπλάκησαν τα υπουργεία Εξωτερικών και όλα αυτά που γράφτηκαν δεν υπάρχουν  πουθενά, παρά μόνο στο μυαλό ορισμένων» είπε απαντώντας επί της ουσίας στον κ. Ριζόπουλο.


Διαβάστε: Σπ. Ριζόπουλος: «… ακόμα και διπλωματικό επεισόδιο»

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus