Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ακριβότερη από τον Σεπτέμβριο η εκχώρηση σε ιδιώτες»

Εικόνα του άρθρου «Ακριβότερη από τον Σεπτέμβριο η εκχώρηση σε ιδιώτες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/06/2020, 10:29
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο σύλλογος Εργαζόμενων στους ΟΤΑ κάνει μια «αναδρομή» στους εννιά μήνες θητείας της δημοτικής αρχής, ενόψει της επαναφοράς της εκχώρησης διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτες. «Και αν το Σεπτέμβριο η πόλη ήταν βρώμικη επειδή οι εργαζόμενοι δεν ήταν αρκετοί, τον Ιούνιο η δημοτική αρχή δεν έφτιαξε ούτε μισό έγγραφο προς την κυβέρνηση που να ζητάει προσλήψεις μονίμου προσωπικού» αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει: «Έκανε όμως αίτημα για περισσότερη ‘ευκαμψία’ των διαδικασιών παραχώρησης και η κυβέρνηση έσκυψε πάνω από τα επιχειρήματα των εργολάβων όπως τα εξέφρασε ο δήμαρχος στον πρωθυπουργό, και πέρασε την αρμοδιότητα για τη λήψη απόφασης στην Οικονομική Επιτροπή, όπου και η πλειοψηφία είναι ….δοσμένη υπέρ των δημάρχων που δεν εκλέχθηκαν με πλειοψηφία».

Ο σύλλογος αναφέρει επίσης ότι σε αυτούς τους εννιά μήνες επικράτησε «διαλυτική κατάσταση» και τονίζει: «Η επικίνδυνη διάλυση της υπηρεσίας καθαριότητας, δεν έγινε από λάθος χειρισμούς. Οι εργαζόμενοι με το Σωματείο τους, με επιμονή όλο αυτό τον καιρό έκαναν δεκάδες παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες για τα προβλήματα και συναντούσαν τοίχο αδιαλλαξίας από τη διοίκηση, και τους δήθεν ‘ελεγκτικούς’ μηχανισμούς που δέχονταν τις αναφορές των εργατικών ατυχημάτων γνωρίζοντας ότι δεν έχουν αποδοθεί ΜΑΠ».

Ακόμα, τονίζει ότι ενώ από τον περασμένο Σεπτέμβριο η τιμή των καυσίμων είναι μειωμένη, το κόστος που προϋπολογίζει η δημοτική αρχή για Παμβώτιδα και Μπιζάνι είναι αυξημένα, σε ό,τι αφορά την εκχώρηση, «14% καπέλο στο Δήμο Παμβώτιδας και 34% καπέλο για το Δήμο Μπιζανίου χωρίς να μετρήσουμε το όφελος από την μείωση των καυσίμων». 

Ο σύλλογος αναφέρει ότι σήμερα καλεί στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 12 στο δημαρχείο. «Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις και να δημιουργήσει θέσεις μόνιμης εργασίας για τους δεκάδες χιλιάδες ανέργους της πόλης. Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης με τα σωματεία τους να στηρίξουν τον αγώνα μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back