Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ακόμα ένα νέο σύστημα εισαγωγής στο πανεπιστήμιο….

Εικόνα του άρθρου Ακόμα ένα νέο σύστημα εισαγωγής στο πανεπιστήμιο….
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2019, 11:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο νόμος Γαβρόγλου δεν ήταν γραφτό να «επιζήσει», καθώς η διάθεση της νέας υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, ήταν εξαρχής το σχεδόν ολοκληρωτικό «ξήλωμά» του.

Πρακτικά, τον επόμενο Μάιο-Ιούνιο, οι υποψήφιοι-ες θα επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θα πάρουν μέρος στις πανελλαδικές, είτε με το σύστημα που ισχύει κανονικά φέτος, είτε με αυτό που ίσχυσε το προηγούμενο σχολικό έτος.

Όσοι-ες επιλέξουν το παλιό, θα μπουν με ποσόστωση.

Η «βάση του 10» δεν θα αφορά τους φετινούς υποψήφιους-ες φοιτητές, ενώ θεωρείται σίγουρο ότι θα μειωθούν οι εισακτέοι.

Επίσης, η βασική «ιδέα» του νόμου Γαβρόγλου, με ελεύθερη εισαγωγή σε κάποια τμήματα, δεν θα ισχύει. Όλοι οι υποψήφιοι-ες θα μπούνε με πανελλαδικές εξετάσεις. Επίσης, δεν υπάρχει κάτι νεότερο για τα προγράμματα διετούς φοίτησης.

Στο μεταξύ, στη Σύνοδο Πρυτάνεων η κα Κεραμέως εξάγγειλε χρηματοδοτήσεις για τα ιδρύματα. Για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων αντιστοιχούν 1.635.000 ευρώ.

Στην επιστολή τους οι πρυτάνεις τάσσονται εμμέσως υπέρ της βάσης του 10, λέγοντας ότι «Η καθιέρωση περαιτέρω κριτηρίων ως ελάχιστες προϋποθέσεις για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο αποτελεί μέρος μια ευρύτερης συζήτησης που σχετίζεται και με το επίπεδο σπουδών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο αυτό».

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει τηρήσει διαφορετική στάση σε σχέση με θέσεις της Συνόδου.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back