Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αιχμές και από τους «Πολίτες για την ανατροπή» για τα τέλη

Εικόνα του άρθρου Αιχμές και από τους «Πολίτες για την ανατροπή» για τα τέλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2019, 13:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η παράταξη «Πολίτες για την ανατροπή» αμφισβητεί τη μείωση των δημοτικών τελών, λέγοντας στην ανακοίνωσή της ότι «11,1 εκατομμύρια ήταν τα ανταποδοτικά τέλη το 2019, 11,1 εκατομμύρια και το 2020. Αυτό στα μαθηματικά δεν λέγεται μείωση. Μια καλή δικαιολογία θα ήταν ότι έχουμε βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών γεγονός που δεν μπορεί να το ισχυριστεί κανείς. Φυσικά θα έχουμε ένα όφελος από τον πληθωρισμό».

Αναφέρει επίσης ότι η «ισονομία και η δικαιοσύνη» σταματάει στο πολιτικό κόστος. «Ούτε για τις ζώνες (αστική, ημιαστική, αγροτική) ήταν έτοιμη η παρούσα δημοτική αρχή, παρότι το διαφήμιζε από τον Νοέμβρη 2018. Από του χρόνου και βλέπουμε».

Σε άλλα σημεία της ανακοίνωσης, χαρακτηρίζει «λάθος επιλογή» τα led και δεν διαβλέπει προοπτικές μειώσεων στο «ουσιαστικό μέρος των τελών, αυτό των εσόδων, αυτό δηλαδή που πληρώνουν οι κάτοικοι για ηλεκτροφωτισμό και για τα απορρίμματα».

Επισείει μάλιστα κίνδυνο αύξησης, όσο αργεί η εφαρμογή της ανακύκλωσης και του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων.

«Καμία σύνδεση του προϋπολογισμού με την λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης των απορριμμάτων και τα πράσινα σημεία. Η δημοτική αρχή καταθέτει τον προϋπολογισμό ως οικονομική υποχρέωση και δεν τον αντιμετωπίζει ως εργαλείο προώθησης πολιτικών και ενημέρωσης του δημότη. Δεν προβλέπει ότι η εφαρμογή της πολιτικής της θα επηρεάσει τον προϋπολογισμό του 2020 και δεν δεσμεύεται σε χρονοδιάγραμμα και στόχους», αναφέρει.

Τέλος, σημειώνει ότι δεν θέλει να κάνει μικροπολιτική, αλλά περίμενε διαφορετική προσέγγιση από τη δημοτική αρχή. Η παράταξη κατέθεσε κίνητρα, όπως η πλήρης απαλλαγή για κατοίκους διατηρητέων κτιρίων και απαλλαγή κατά το ήμισυ για όσους υιοθετούν αδέσποτα από το δημοτικό κυνοκομείο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back