Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αίτημα να ανοίξει νωρίτερα η εστίαση

Εικόνα του άρθρου Αίτημα να ανοίξει νωρίτερα η εστίαση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2020, 16:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων απέστειλε σήμερα αίτημα επανεξέτασης ημερομηνίας για άρση αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης προς Υπουργείο Ανάπτυξης.

Στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος, Δημήτρης Δημητρίου, το Επιμελητήριο ζητάει, «λόγω των παρατεταμένων προβλημάτων στον χώρο της εστίασης αλλά και των πολλών συναθροίσεων σε συγκεκριμένα σημεία όλων των πόλεων της χώρας κυρίως από τη νέα γενιά» να επανεξεταστεί η ημερομηνία άρσης αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης που αυτή τη στιγμή είναι η 1η Ιουνίου.

«Θεωρούμε ότι αν δοθεί η δυνατότητα να λειτουργήσει η εστίαση νωρίτερα από το προγραμματισμένο τα οφέλη θα είναι πολλαπλά, για την οικονομία και τα έσοδα της, για την ρευστότητα των επιχειρήσεων, για την αύξηση του λιανεμπορίου, καθώς και για την υγεία, με δεδομένο ότι ο πληθυσμός της χώρας δεν θα αναγκάζεται να κινείται και να συνωστίζεται σε συγκεκριμένα  σημεία των πόλεων».

Σημειώνεται ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι το άνοιγμα θα γίνει νωρίτερα, τουλάχιστον από όσα είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.

Στα Γιάννενα δεν έχουν ανοίξει όλες οι καφετέριες και τα καταστήματα εστίασης και υπάρχει γενικός σκεπτικισμός για το αν θα το κάνουν, με τα φορολογικά και οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back