Oikonomou pisoi

Αίτημα για πρότυπο λύκειο

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/05/2019, 16:38

Η Ένωση Αποφοίτων Ζωσιμαίας αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι με το νέο νόμο του Υπουργείου Παιδείας «συνεχίζεται η εκπαιδευτική και νομική παραδοξότητα για τη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων. Ενώ λειτουργεί το Πρότυπο Γυμνάσιο δεν προβλέπεται η Λειτουργία του Προτύπου Λυκείου αυτού του σχολείου» και ότι ενώ στο νόμο αναφέρεται ότι οι απόφοιτοι μαθητές του Προτύπου Γυμνασίου της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων μπορούν να εγγράφονται σε Πειραματικό Λύκειο της περιοχής, τέτοιο λύκειο δεν υπάρχει στα Γιάννενα.

«Πιστεύουμε ότι τα Αγαθοεργά Καταστήματα δεν νομιμοποιούνται να παρακολουθούν τα τεκταινόμενα ως απλοί θεατές. Θεωρούμε ότι ήρθε ο καιρός να αποκατασταθεί η διαχειριστική τάξη στις σχέσεις του δημοσίου με το Κληροδότημα Ν. Ζωσιμά και να εφαρμοστούν οι κανόνες δικαίου» αναφέρει η Ένωση.

Σημειώνει τέλος ότι «το πρόβλημα αφορά αποκλειστικά και μόνο στην σχολαστική εφαρμογή των κανόνων χρηστής διαχείρισης, στην διασφάλιση των συμφερόντων του κληροδοτήματος και στη δημιουργία εσόδων, που θα αναλωθούν για την συστηματική συντήρηση της ακίνητης περιουσίας και υπέρ των κοινωφελών σκοπών του ιδρύματος».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back