Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

Αίτημα για ενίσχυση της πτηνοτροφίας

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/06/2020, 22:28

Άμεσα μέτρα για την ενίσχυση της πτηνοτροφίας ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία της βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπης Τζούφη, προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, η πανδημία του νέου κορονοϊού και τα μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσής της, έχουν διαμορφώσει μια ιδιαίτερα αρνητική κατάσταση στον τομέα της πτηνοτροφίας. Ενδεικτικά, οι πωλήσεις του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «ΠΙΝΔΟΣ» παρουσίασαν σταθερή πτώση της τάξης του 20-30%. Παρόμοια κατάσταση παρατηρείται και στον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν από την κυβέρνηση να ενισχύσει άμεσα τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της Ηπείρου, οι αντιπροσωπεύουν το 70% του κλάδου της πτηνοτροφίας στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, προτείνουν την αναστολή πληρωμής κτηνιατρικών και δημοτικών τελών, καθώς και αναστολή καταβολής των τελών πιστοποίησης κατά το διάστημα της κρίσης.

Τέλος, τονίζουν την ανάγκη να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να υπάρξει ειδική μέριμνα ώστε να διατεθούν τα προϊόντα των συνεταιρισμών.

Πλην της κας Τζούφη, συνυπογράφουν οι επίσης βουλευτές της Ηπείρου, Όλγα Γεροβασίλη, Μάριος Κάτσης και Κώστας Μπάρκας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back