Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αίτημα «έκτακτης ανάγκης» λόγω κακοκαιρίας

Εικόνα του άρθρου Αίτημα «έκτακτης ανάγκης» λόγω κακοκαιρίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/01/2021, 16:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την κήρυξη των Δήμων  Κόνιτσας, Ζαγορίου, Μετσόβου, Φιλιατών, Ηγουμενίτσας, Πάργας, Βορείων Τζουμέρκων, Κεντρικών Τζουμέρκων και  Γ. Καραϊσκάκη  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,  εισηγείται  η Περιφέρεια Ηπείρου στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Αιτία είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών. Ήδη έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης οι δημοτικές ενότητες Πέτα και Κομποτίου Δήμου Νικ. Σκουφά.

Σύμφωνα με όσα είπε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ζημιές σε καθιζήσεις, καταπτώσεις, κατολισθήσεις πρανών και υπερχειλίσεις ποταμών έχουν προκληθεί σε όλη την Ήπειρο, οι μεγαλύτερες όμως σε ορεινές περιοχές, καθώς εκτός των άλλων, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών οι χιονοπτώσεις είναι περιορισμένες.

Επίσης, η ΕΜΥ προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού, από σήμερα, Δευτέρα το απόγευμα στη Δυτική και βαθμιαία στη Βόρεια Ελλάδα με  ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις από θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.

Η Ήπειρος αναμένεται να επηρεαστεί σήμερα από τις απογευματινές ώρες ενώ τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν από αύριο Τρίτη το απόγευμα.

Από την Τετάρτη προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες και θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι σε όλη τη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back