Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αισθητός μετασεισμός και... τρύπα

Εικόνα του άρθρου Αισθητός μετασεισμός και... τρύπα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/10/2016, 04:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Επέστρεψε με αισθητή δόνηση ο εγκέλαδος βραδιάτικα, 21 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, μετά από αρκετές ώρες "ηρεμίας". Η δόνηση μετρήθηκε στα 4,3 Ρίχτερ από Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των Αθηνών, ήταν επιφανειακή και γι αυτό πιο αισθητή, στο πλαίσιο πάντα όσων έχουν πει οι σεισμολόγοι  για τη σεισμική ακολουθία.

Πιο... παράξενο (αν και σε άλλες περιοχές της χώρας, απαντάται πιο συχνά), είναι το ρήγμα που παρατηρήθηκε λίγο μετά το ξενοδοχειο Epirus Palace. Δημιουργήθηκε ένα βύθισμα περίπου 5 μέτρα βάθος, σε μια έκταση περίπου 80 τμ., ανάμεσα στο εργοστάσιο "Υφαντής" και το Ήπειρος Παλάς. Έχει παρασύρει ένα αντλιοστάσιο και μια κολόνα της ΔΕΗ. Το πρωί πήγε εκεί γερανός και τεχνικοί για ν' αποκαταστήσουν τη ζημιά.

Επί τόπου έσπευσαν η πολιτική προστασία, αλλά και ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας. Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας τόνισε στο ΑΠΕ ότι ενδεχομένως το ρήγμα να αποκαλύφθηκε από το σεισμό του Σαββάτου. Κλιμάκιο του ΙΓΜΕ θα δει από κοντά αύριο την κατάσταση.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back