Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αγωγός μέσα από τα δάση του Ανατολικού Ζαγορίου;

Εικόνα του άρθρου Αγωγός μέσα από τα δάση του Ανατολικού Ζαγορίου;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/08/2018, 17:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη δημόσια διαβούλευση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον αγωγό φυσικού αερίου, για τον αγωγό IGI Poseidon, πήρε θέση ο Δήμος Ζαγορίου. Ο δήμαρχός του, Βασίλης Σπύρου, έχει στείλει επιστολή στον αρμόδιο υπουργό Γιώργο Σταθάκη.

Ο Δήμος Ζαγορίου τάσσεται μεν υπέρ διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου και της σύνδεσης της περιοχής με το δίκτυο, αλλά ξεκαθαρίζει ότι διαφωνεί με άλλες χαράξεις πλην αυτής παράλληλα με την Εγνατία οδό.

Η ανάδοχος εταιρία ζήτησε τη γνώμη του Δήμου, αλλά δεν έλαβε υπόψη τη συγκεκριμένη χάραξη.

 «Η χάραξη που προτείνεται για τον Δήμο Ζαγορίου και συγκεκριμένα στο Ανατολικό Ζαγόρι κρίνεται ως απαράδεκτη, δεδομένου ότι ο αγωγός θα διέρχεται από μία περιοχή με πλούσιο φυσικό περιβάλλον, εντός της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και της περιφερειακής ζώνης του, μέσα από τους οικισμούς Μηλιωτάδων, Ποταμιάς και Τσίπιανης και πολύ κοντά στους οικισμούς Γρεβενιτίου και Τριστένου» σημειώνει ο κ. Σπύρου.

Επίσης, σημειώνει ότι προτείνεται η διέλευση του αγωγού σε πολύ κοντινή απόσταση από τα παραδοσιακά πέτρινα γεφύρια Τσίπιανης και Καμπέρ Αγά, αλλά και από τις καλλιεργούμενες εκτάσεις στους Μηλιωτάδες και την Ποταμιά. Επίσης, περνάει από τα δάση του Ανατολικού Ζαγορίου που μαζί με της Κόνιτσας, «εντάσσονται από το 2014 στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO».

«Ως Δήμος  θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και την δημόσια διαβούλευση, κατά την οποία θα παρέμβουμε  και θα επιμείνουμε στην υιοθέτηση της πρότασής μας και παρακαλούμε να την λάβετε σοβαρά υπόψη κατά την έγκριση της ΜΠΕ, για την οποία ως τώρα δεν έχουμε καμιά ενημέρωση» καταλήγει ο κ. Σπύρου.




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back