ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αγωγές… από τα παλιά

Εικόνα του άρθρου Αγωγές… από τα παλιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/06/2020, 17:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το Πνευματικό Κέντρο θα κινηθεί νομικά κατά του πρώην προέδρου του, Κώστα Γκόγκου, με αφορμή διεκδικούμενα ποσά από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο.

Την απόφαση ανακοίνωσε η πρόεδρος του Πνευματικού Ελένη Ακονίδου λέγοντας ότι συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της διοίκησης.

Αυτό που έχει συμβεί, είναι το εξής: Ο κ. Γκόγκος, ως πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, λάμβανε τόσο την αποζημίωση, όσο και το μισθό του από τη θέση του στο Δημόσιο.  Το 2016 πληρώθηκε κανονικά. Το 2017, το σχετικό ένταλμα δεν εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, οπότε σταμάτησε η πληρωμή. Με το διαχειριστικό έλεγχο που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο, του ζητήθηκε να επιστρέψει τα περίπου 10.000 ευρώ που πληρώθηκε το 2016. O κ. Γκόγκος αναφέρει από την άλλη, ότι έχει προτείνει στο Πνευματικό Κέντρο διακανονισμό για την επιστροφή του ποσού, αλλά δεν πήρε απάντηση. Στο μεταξύ έχει καταθέσει και ένσταση και διεκδικεί το ποσό από το 2017 και μετά, ως οφειλόμενο. Το ποσό ανέρχεται στα 30.000 ευρώ περίπου.

Η κα Ακονίδου στις δηλώσεις της, είπε μεταξύ άλλων ότι ο κ. Γκόγκος  «στρέφεται δικαστικά εναντίον του φορέα που υπηρέτησε για να διεκδικήσει χρήματα που – καθώς φαίνεται – δεν δικαιούται».

Πρόσθεσε επίσης ότι θεωρεί πως «για έναν εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο ότι αποτελεί ύψιστη τιμή να υπηρετεί το Πνευματικό Κέντρο και την πολιτιστική ζωή του τόπου. Μία τιμή που δεν μπορεί να αντιστοιχεί σε μερικές ή σε περισσότερες χιλιάδες ευρώ».

Η παράταξη Ενότητα Πολιτών εξέδωσε απάντηση στην κα Ακονίδου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back