Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 11-05-2022, 13:17

Δύο αγροτικοί σύλλογοι της Ζίτσας, ο Αγροκτηνοτροφικός και ο Αμπελουργικός, καλούν σε κινητοποίηση, στην πλατεία της Ζίτσας, την Κυριακή 15 Μαΐου στις 10.30 το πρωί, «ενάντια στην ακρίβεια και τον πόλεμο».

Στο κάλεσμά τους, μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι «οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, αμπελουργοί αντιμετωπίζουμε μεγάλα αδιέξοδα με το αυξημένο κόστος παραγωγής που με τον πόλεμο αυξήθηκε περισσότερο, τις χαμηλές τιμές ακόμη και κάτω του κόστους των αγροτικών προϊόντων που διαμορφώνουν οι μεγαλέμποροι και τα μονοπώλια όπως στο γάλα, τη διαχρονική εφαρμογή της ΚΑΠ που στόχο έχει να ενισχύει τις μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις».

Συμπληρώνουν ότι «δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους, την ανάπτυξή τους, την πανδημία, τον πόλεμό τους! Δεν θα «πληρώσουν πάλι το μάρμαρο».

Ζητούν μεταξύ άλλων μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, επιδότηση αγροεφοδίων και ζωοτροφών, κατάργηση επιδότησης των ΑΠΕ, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο, ενέργεια, στις ζωοτροφές, τα αγροτικά εφόδια και στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους κ.α.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso