Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 15-01-2021, 08:41
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από Δευτέρα, όπως όλα δείχνουν και παραδέχτηκε χτες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα λειτουργήσει ξανά με click away και click in shop η αγορά.

Η επιτροπή ειδικών δεν έχει αποφανθεί επίσημα, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση παίρνει πολιτική απόφαση, κάνοντας ουσιαστικά την άποψη των επιστημόνων «επικουρική».

Ο κ. Ταραντίλης είπε χτες ότι «η κυβέρνηση συλλέγει τα δεδομένα, τα δίνει στους ειδικούς και εκείνοι εισηγούνται», προλέγοντας ωστόσο το άνοιγμα της αγοράς από Δευτέρα: «Τα επιδημιολογικά δεδομένα σήμερα σε σύγκριση με εκείνα στις 14.12.2020 όταν άνοιξε η αγορά με τη μέθοδο click away, είναι καλύτερα. Θα τα δώσουμε στην Επιτροπή, θα τα αναλύσει και θα εισηγηθεί, συνέχισε σημειώνοντας ότι ένας μήνας lockdown στοιχίζει περίπου 3 δισ. ευρώ και ίσως περισσότερα».

Έτσι και αλλιώς, η πίεση που δέχεται η κυβέρνηση από τις επιχειρήσεις είναι μεγάλη και μεγεθύνεται από περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως πχ η Ήπειρος.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα, καθώς οι Παρασκευές καθορίστηκαν ως οι μέρες ενημέρωσης για τα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης της πανδημίας.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα