Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις προσλήψεις»

Εικόνα του άρθρου «Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στις προσλήψεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/10/2020, 17:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων επισκέφθηκε η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να ενημερωθεί για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην περιοχή. Επίσης, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και το δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι διοικήσεις και οι εργαζόμενοι των δύο νοσοκομείων, επεσήμαναν στην κα Τζούφη την «άμεση ανάγκη στελέχωσης των ΜΕΘ, των κλινικών και των τμημάτων επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) με μόνιμο και επικουρικό προσωπικό, όπως επίσης και με το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας».

Η βουλευτής τόνισε ότι «η επαρκής στελέχωση είναι απαραίτητη συνθήκη ώστε ΠΓΝΙ και Χατζηκώστα να είναι σε θέση να καλύψουν τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες της περιοχής» και κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ για «αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην πρόσληψη προσωπικού, όπως επίσης και για την εξαίρεση των νοσοκομείων της Ηπείρου από τη δημιουργία και στελέχωση νέων ΜΕΘ, παρά το αυξημένο».

Το θέμα της έλλειψης προσωπικού συζητήθηκε και στη σύσκεψη με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.

Στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και το δήμαρχο Ιωαννίνων, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε για την εφαρμογή των μέτρων στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή. «Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε η επιτακτική λειτουργία περιφερειακού συντονιστικού οργάνου για τη βελτιστοποίηση ενημέρωσης των πολιτών, τη συνεργασία μεταξύ των φορέων και την αποτελεσματική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων», όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back