Oikonomou pisoi

Αδήλωτη εργασία: Χαμηλά στην Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου Αδήλωτη εργασία: Χαμηλά στην Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/02/2019, 10:50

Από τα χαμηλότερα ποσοστά αδήλωτης εργασίας εμφανίζει η Ήπειρος, σύμφωνα με τα στοιχεία του επιχειρησιακού σχεδίου «Άρτεμις» για την καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας. Εξαίρεση αποτελεί η Θεσπρωτία, που εμφανίζει ενίοτε και τα υψηλότερα ποσοστά στη χώρα.

Συνολικά, όλη την περασμένη χρονιά βρέθηκαν 173  επιχειρήσεις με παρασπονδίες στην ασφάλιση 3.523 εργαζόμενων, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 6,97%.  Είναι το τρίτο χαμηλότερο σε όλη τη χώρα, μετά τη Θεσσαλία και τη Δυτική Μακεδονία.

Για τις παραβάσεις αυτές, το 2018 επιβλήθηκαν 2,7 εκατ. ευρώ σε πρόστιμα.

Το τελευταίο τετράμηνο του 2018, στα Γιάννενα βρέθηκαν 646 αδήλωτοι εργαζόμενοι, 208 στην Πρέβεζα, 180 στη Θεσπρωτία που αναλογικά ήταν ο πιο παραβατικός νομός και 162 στην Άρτα. Σε επίπεδο δωδεκαμήνου, η Θεσπρωτία είχε το… πανελλαδικό ρεκόρ, με το 16,98% των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, να έχουν ανασφάλιστους εργαζόμενους.

Το τελευταίο τετράμηνο του 2018 στην Ήπειρο οι περισσότερες ανασφάλιστες εργαζόμενες ήταν γυναίκες. Πανελλαδικά, κατά το ίδιο διάστημα, οι περισσότεροι αδήλωτοι εργαζόμενοι εντοπίστηκαν στον κλάδο της εστίασης και στην κατασκευή ειδών ένδυσης

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back