Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αδελφοποίηση: πράξη Β'

Εικόνα του άρθρου Αδελφοποίηση: πράξη Β'
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/10/2017, 15:55
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή η αδελφοποίηση της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων με τον Λαογραφικό Όμιλο Βλάχων και Φίλων «Λαϊλιάς» Νομού Σερρών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, του αντιπεριφερειάρχη Σερρών Ιωάννη Μωυσιάδη, του δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη και του δημάρχου Δωδώνης Χρήστου Ντακαλέτση.

Μετά την υπογραφή της β’ πράξης αδελφοποίησης τα χορευτικά συγκροτήματα των δύο συλλόγων παρουσίασαν χορούς των περιοχών τους.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων Βασίλης Μαγγιώρος παρουσίασε την περιοχή της Σκλίβανης και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Δωδώνης, με ειδική αναφορά στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη συνεισφορά των Σκλιβανιτών στην ανάδειξη της πολιτιστικής τους ταυτότητας, όπως  αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αδελφότητας. Τέλος, τόνισε την ανάγκη συνέχισης της συνεργασίας των δύο ιστορικών συλλόγων. Την επόμενη ημέρα, η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων συμμετείχε μαζί με τον Όμιλο του «Λαϊλιά» στην παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back