Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΑΔΕΔΥ κατά νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια

Εικόνα του άρθρου ΑΔΕΔΥ κατά νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/01/2021, 17:18
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων ζητάει να μην ψηφιστεί το «αστυνομοσχέδιο» της κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια. «Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των  φοιτητών κι εργαζομένων και στήριξης της ομαλής διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσα στην πανδημία, για ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης των ιδρυμάτων, ώστε να μπορούν να καλύψουν τις λειτουργικές, εκπαιδευτικές, ερευνητικές ανάγκες τους, για μόνιμες προσλήψεις σε διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, για ενίσχυση και εκσυγχρονισμό των υποδομών και της φοιτητική μέριμνας. Για την πρόσληψη όμως 1000 φρουρών στα Πανεπιστήμια  βρίσκει», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ μεταξύ άλλων.

Καταγγέλλει ακόμα ότι ο νόμος προβλέπει επίσης μέτρα που «θα δυσχεράνουν την εισαγωγή, επαναφέρουν τα χρονικά όρια φοίτησης και νομιμοποιούν την περαιτέρω κατηγοριοποίηση των τμημάτων, την ένταση του ελιτισμού για κάποια τμήματα και την υποβάθμιση για άλλα».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «τα πανεπιστήμια  έχουν ανάγκη από προσωπικό, σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, φοιτητική μέριμνα, χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back