ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδ. Γεωργιάδης: Στη δημοσιότητα οι επιχειρήσεις για αισχροκέρδεια

Εικόνα του άρθρου Αδ. Γεωργιάδης: Στη δημοσιότητα οι επιχειρήσεις για αισχροκέρδεια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2022, 15:48
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοσιοποίηση των ονομάτων των επιχειρήσεων που αισχροκερδούν, πλαφόν στις αυξήσεις επαγγελματικών μισθώσεων και παράταση στη θητεία των διοικήσεων των Επιμελητηρίων για ακόμη έναν χρόνο, προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση. 

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα της Βουλής εισάγεται προς ψήφιση διάταξη για τη δημοσιοποίηση των επιχειρήσεων για αισχροκέρδεια. 

«Θα φέρουμε διάταξη, κατά πρότυπα της διάταξης λόγω covid, για να μπορεί η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να δημοσιοποιεί τις επωνυμίες των επιχειρήσεων στις οποίες επιβάλλονται πρόστιμα για λόγους αισχροκέρδειας. Πάντα θα υπάρχει επιφύλαξη της όποιας δικαστικής απόφασης της διοικητικής αυτής πράξεως από το δικαστήριο». 

Ακόμη ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα εισαχθεί διάταξη που θα θέτει πλαφόν 3% στις αυξήσεις επαγγελματικών μισθώσεων από 1-1-2022 και μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις πιέσεις που δέχονται από τον «εισαγόμενο κυρίως πληθωρισμό». 

Τέλος, το υπουργείο εισηγείται και διάταξη με την οποία παρατείνεται η θητεία των διοικήσεων των Επιμελητηρίων για ακόμη έναν χρόνο, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2023. 

«Θα ψηφίσουμε κάνοντας δεκτό το αίτημα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, την παράταση της θητείας των διοικήσεων για έναν ακόμη χρόνο. Οι εκλογές, δηλαδή, στα επιμελητήρια δεν θα γίνουν στο τέλος του 2022 αλλά στο τέλος του 2023. Η Ένωση μάς είπε ότι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από τον πόλεμο στην αγορά δεν είναι οι κατάλληλες για να αρχίσουν εκστρατείες και αντιδικίες μεταξύ τους», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back