Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

93.000 ευρώ σε 80 πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους

Εικόνα του άρθρου 93.000 ευρώ σε 80 πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/06/2018, 22:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με έναν πιο οργανωμένο και πιο… μαζικό τρόπο προχωρά τις επιχορηγήσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους και αθλητικά σωματεία ο Δήμος Ιωαννιτών. Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ενέκρινε κατά πλειοψηφία στη χτεσινή του συνεδρίαση την κατανομή 93.000 ευρώ συνολικά.

«Επιλέξαμε να στηρίξουμε πολιτιστικούς συλλόγους και ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία καλύπτοντας ένα μέρος των αναγκών τους οι οποίες δεν καλύπτονται πια από το κράτος ή ιδιώτες υποστηρικτές τους. Γνωρίζουμε ότι δεν λύνονται όλα τα προβλήματα αλλά ξεκινάμε φέτος με το ποσό των 93.000 ευρώ και είμαστε εδώ να συζητήσουμε οποιαδήποτε περαιτέρω οικονομική ενίσχυση» ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Θωμάς Γιωτίτσας.

Από τα 93.000, τα 38.000 ευρώ προορίζονται για 24 πολιτιστικούς συλλόγους και τα 55.000 ευρώ για 56 αθλητικά σωματεία.  Οι σύλλογοι και τα σωματεία είχαν καταθέσει σχετική αίτηση στον Δήμο, μετά από δημόσια πρόσκληση του τελευταίου, μαζί με αναλυτικό προϋπολογισμό και πρόγραμμα δράσης για το 2018.

Η επιχορήγηση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του συλλόγου (ενοίκια, ηλεκτρικό ρεύμα κλπ.) αλλά μόνο για συγκεκριμένες δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου (θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, εκθέσεις κ,λπ.)

Η κατανομή των διαθέσιμων χρημάτων στους πολιτιστικούς συλλόγους έγινε ως εξής: 1500 ευρώ σε όσους συλλόγους κατέθεσαν προϋπολογισμό εκδηλώσεων με επιλέξιμες δαπάνες μεγαλύτερες αυτού του ποσού, και 600-1350 ευρώ σε όσους συλλόγους κατέθεσαν προϋπολογισμό εκδηλώσεων με επιλέξιμες δαπάνες μικρότερες των 1500 ευρώ, ανάλογα με το κόστος των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματίσει, όπως εξήγησε ο κ. Γιωτίτσας.

Για τον τρόπο κατανομής των χρημάτων στα αθλητικά σωματεία μίλησε ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας. Όπως είπε, η κατανομή έγινε ως εξής: 1150 ευρώ για καθένα από τα 26 συνολικά σωματεία λοιπών αθλημάτων που δραστηριοποιούνται σε 1 μόνο άθλημα, 1400 ευρώ για καθένα από τα 3 συνολικά σωματεία που δραστηριοποιούνται σε 2 αθλήματα, 1600 ευρώ σε 1 σωματείο που δραστηριοποιείται σε 3 αθλήματα, 1800  ευρώ σε 1 σωματείο που δραστηριοποιείται σε 4 αθλήματα, 2200 ευρώ σε 1 σωματείο που δραστηριοποιείται σε 5 αθλήματα, 600 ευρώ για καθεμία από τις 5 συνολικά ομάδες ποδοσφαίρου που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Α’ ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣΗΠ, 500 ευρώ για καθεμία από τις 12 συνολικά ομάδες ποδοσφαίρου που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣΗΠ και 400 ευρώ για καθεμία από τις 5 συνολικά ομάδες ποδοσφαίρου που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣΗΠ. Επίσης, εγκρίθηκαν 2500 ευρώ για το σωματείο «Πύρρος» ΑμεΑ Ιωαννίνων και 1800 ευρώ στο σωματείο Α.Ο. «Άκμων» ΑμεΑ, ως αναγνώριση του σπουδαίο έργου που επιτελείται, όπως ειπώθηκε.

Ο κ. Γιωτίτσας ανέφερε δε ότι για την εκταμίευση του κάθε ποσού πρέπει να υποβληθεί και μια σειρά από συμπληρωματικά δικαιολογητικά που καθορίζονται από τον νόμο, ώστε τα αντίστοιχα εντάλματα πληρωμής να εγκριθούν από τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Κολόκας πρότεινε την παγίωση μιας ετήσιας επιχορήγησης των συλλόγων και των σωματείων στα 100.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back