Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

90 φοιτητές από Erasmus+

Εικόνα του άρθρου 90 φοιτητές από Erasmus+
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/02/2019, 12:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Φοιτητές από ακαδημαϊκά ιδρύματα του ευρύτερου ευρωπαϊκού χώρου που θα φοιτήσουν ή θα πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μέσω του προγράμματος Erasmus+, υποδέχθηκε την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου το Πανεπιστήμιο.

Τους φοιτητές καλωσόρισε ο αντιπρύτανης Μηνάς Πασχόπουλος, τονίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ακολουθεί μία πολιτική διεθνοποίησης με στόχο την ανάδειξη του ιδρύματος στην εκπαίδευση και την έρευνα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών Γιώργος Παπαδιώτης, ο οποίος προέτρεψε τους φοιτητές να γνωρίσουν την πόλη των Ιωαννίνων, την ιστορία της και τα τοπικά έθιμα. Επίσης, παρέστησαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Λάζος και μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών εκπροσώπησε η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ευαγγελία Καραγιαννοπούλου. Χαιρετισμό απέστειλε και ο πρέσβης της Ιταλίας στην Αθήνα Efisio Luigi Marras.

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς, φοιτούν και επιμορφώνονται 90 φοιτητές από τις παρακάτω χώρες: Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Λιθουανία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία και Τσεχία. «Η κινητικότητα, η ανταλλαγή γνώσεων, η ενθάρρυνση μορφωτικών δράσεων και η πολιτισμική ευαισθητοποίηση, συνιστούν ένα νευραλγικό τομέα του σύγχρονου διευρυμένου πανεπιστημιακού χάρτη της Ευρώπης, που τόσο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μας όσο και η πόλη μας υποστηρίζουν» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back