Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Θετική ψήφος για τη «Μέριμνα»

Εικόνα του άρθρου Θετική ψήφος για τη «Μέριμνα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/10/2019, 20:11
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το περιφερειακό συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση στήριξης στο θέμα που έφερε προς συζήτηση η Λαϊκή Συσπείρωση, για τους εργαζόμενους στη Μέριμνα.

Ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Πρέντζας έκανε την εισήγηση, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων  ότι  έγινε μια «προσπάθεια δυσμενούς μεταβολής εργασιακών συνθηκών παλιότερων υπαλλήλων (μείωση χρόνου εργασίας ή μηνών κ.λπ.)». Αυτή η προσπάθεια δεν γίνεται για όλους τους υπαλλήλους σύμφωνα με τον κ. Πρέντζα και έχει διαφορετικές πτυχές.

Το καλοκαίρι,  κάποιοι από τους εργαζόμενους προσφύγανε διεκδικώντας δώρα επιδόματα κ.λπ. «Η διοίκηση προσπάθησε να σταματήσει την προσπάθεια διεκδίκησης» σύμφωνα με τον κ. Πρέντζα και η υπόθεση έφτασε μέχρι Δήμο και Πανεπιστήμιο, που συμμετέχουν στη διοίκηση. Εκεί, συμμετέχει και η Περιφέρεια.

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης έκανε μια αναδρομή στην ιστορία της Μέριμνας, που τη  δημιούργησε η παλιά νομαρχία και μέχρι το 2010, είχε την ευθύνη της, όπως και της πρόνοιας συνολικά, μέχρι αυτή να περάσει στους Δήμους. «Από το ’10 δεν έχουμε καμία ανάμιξη. Αλλά βοηθάμε γιατί είναι ένα δημιούργημα δικό μας. Συμφωνούμε να μείνει αυτό το προσωπικό» τόνισε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να βρεθούνε οι πόροι».

Θετικά στάθηκαν και οι υπόλοιπες παρατάξεις και περιφερειακοί σύμβουλοι, απόφαση που επικρότησαν εργαζόμενοι της Μέριμνας, οι οποίοι-ες ήταν στο ακροατήριο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back