Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Θετικά σήματα» στον βιολογικό καθαρισμό…

Εικόνα του άρθρου «Θετικά σήματα» στον βιολογικό καθαρισμό…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2021, 17:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Νέα αποτελέσματα αναλύσεων σε σειρά δειγμάτων ακαθάρτων υδάτων για παρουσία Covid-19 κάνει γνωστά η ΔΕΥΑΙ. Πρόκειται για τις αναλύσεις της «20ης σειράς δειγμάτων», με τη διοίκηση της ΔΕΥΑΙ να καθορίζει για πρώτη φορά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Η «20η σειρά δειγμάτων», λοιπόν, αντιστοιχεί στη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, στην προηγούμενη εβδομάδα δηλαδή. Συν τοις άλλοις, η ΔΕΥΑΙ επισημαίνει ότι οι αναλύσεις αφορούν δειγματοληψίες οι οποίες διενεργήθηκαν σε 13 σημεία της πόλης.

«Τα αποτελέσματα έδειξαν θετικά σήματα μόνο στην είσοδο των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού. Οι δειγματοληψίες και οι αναλύσεις, οι οποίες διεξάγονται με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της ΔΕΥΑΙ συνεχίζονται» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα θετικά σήματα στην είσοδο των εγκαταστάσεων δεν εντοπίζονται για πρώτη φορά. Και συνήθως, όταν εντοπίζονται, συνάδουν με την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή. Την περασμένη εβδομάδα, τα κρούσματα που καταγράφηκαν, ξεπέρασαν συνολικά τα 90 (σε όλο το νομό, αλλά κυρίως στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων).

Για τον ελλιπή τρόπο ενημέρωσης εκ μέρους της ΔΕΥΑΙ επί του θέματος των λυμάτων, είχε γράψει σχετικό άρθρο ο «Τύπος Ιωαννίνων». 

Διαβάστε: Λύματα και Covid-19, η περίπτωση των Ιωαννίνων

Στη σημερινή της ανακοίνωση, η διοίκηση της επιχείρησης προσθέτει κάποια βασικά στοιχεία που έλειπαν από προηγούμενες ανακοινώσεις (π.χ. το χρονικό διάστημα αναφοράς), κάνοντας ένα μικρό βήμα για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back