ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Θετικά» λύματα σε αρκετά σημεία

Εικόνα του άρθρου «Θετικά» λύματα σε αρκετά σημεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/11/2020, 23:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα νέα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες στα ακάθαρτα ύδατα της πόλης των Ιωαννίνων έδωσε στη δημοσιότητα η ΔΕΥΑΙ. Η τελευταία δειγματοληψία που έγινε, έδειξε, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «θετικά σήματα στο 40% των σημείων δειγματοληψίας».  

Συγκεκριμένα, θετικό σήμα ανιχνεύτηκε στη Βιομηχανική Περιοχή, στη δομή προσφύγων της Αγίας Ελένης και στο σημείο απορροής στη συμβολή των οδών Νικοπόλεως και Παπαναστασίου. Επίσης ανιχνεύτηκε θετικό σήμα στην περιοχή των Σεισμοπλήκτων (όπου απορρέει και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο) και στην είσοδο των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού (σε μεγαλύτερη εγγύτητα με τη Βιομηχανική Περιοχή και τη δομή προσφύγων της Αγίας Ελένης).  

Η προηγούμενη ανάλυση των δειγμάτων είχε δείξει και θετικό σήμα στην περιοχή του Κατσικά, η οποία δεν εντοπίστηκε εκ νέου στη νέα δειγματοληψία.

Υπενθυμίζεται ότι την πρωτοβουλία της ανάλυσης των αστικών λυμάτων έχουν πάρει τα Εργαστήρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τα οποία συνεργάζονται με τη ΔΕΥΑΙ. Αρχικά, οι δειγματοληψίες γίνονταν κάθε δύο εβδομάδες. Τον τελευταίο καιρό, γίνονται πιο συχνά, ανά εβδομάδα.  

Τα Εργαστήρια Υγιεινής & Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας έχουν χωρίσει την πόλη σε διάφορες περιοχές αναφοράς βάσει των κεντρικών αγωγών, με τα σημεία δειγματοληψίας να είναι από 10 έως 12. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι το κάθε δείγμα που συγκεντρώνεται από φρεάτια, προκύπτει από  μια συγκεκριμένη στιγμή της ημέρας, και δεν είναι 24ωρο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back