ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θετικά... και τα λύματα των Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Θετικά... και τα λύματα των Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/10/2020, 02:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με τα κρούσματα κορονοϊού να γίνονται όλο και περισσότερα, θα ήταν τουλάχιστον παράδοξο τα αστικά λύματα της πόλης των Ιωαννίνων να δείχνουν κάτι άλλο. Αυτή τη φορά, «θετικό σήμα» κορονοϊού ανιχνεύτηκε στην είσοδο των εγκαταστάσεων της μονάδας βιολογικού καθαρισμού των Ιωαννίνων.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε πριν από λίγο με ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΙ.

Όπως σημειώνεται, τα Εργαστήρια Υγιεινής & Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΙ, αποφάσισαν να αυξήσουν την συχνότητα των ελέγχων στα ακάθαρτα ύδατα της πόλης.  Χτες λοιπόν ολοκληρώθηκαν οι αναλύσεις μιας ακόμη σειράς δειγμάτων, της έκτης στη σειρά. Οι προηγούμενες αναλύσεις είχαν γίνει στις 12 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, τα αποτελέσματα έδειξαν θετικό σήμα στο αντλιοστάσιο της περιοχής του Γηροκομείου αλλά όχι στη δομή φιλοξενίας προσφύγων «Αγία Ελένη», ούτε στην περιοχή του Άλσους όπου στις προηγούμενες αναλύσεις είχε ανιχνευτεί θετικό σήμα (διαβάστε εδώ).

Εκτός από το Γηροκομείο, θετικό σήμα ανιχνεύτηκε επίσης στην είσοδο των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού όπου συρρέουν όλα τα ακάθαρτα ύδατα της πόλης. «Οι αναλύσεις συνεχίζονται ώστε να διαπιστωθεί αν τα παραπάνω ευρήματα παρουσιάζουν εμμονή ή όχι» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Η ΔΕΥΑΙ υπενθυμίζει τέλος ότι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μέσω των αστικών λυμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back