Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 10-07-2016, 18:15
ΠΡΟΣΩΠΑ & ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Η Γιώτα Γουβέλη είναι συγγραφέας και έχει κυκλοφορήσει έξι βιβλία ήδη. Το πιο πρόσφατο είναι η «Νύφη της Μασσαλίας», από τις εκδόσεις «Διόπτρα». Ιδού τι λέει για το καινούργιο της δημιούργημα, αλλά και τη συγγραφή γενικότερα.

Όταν ξεκινάτε μια καινούρια ιστορία, έχετε στο μυαλό σας ένα συγκεκριμένο κοινό στο οποίο απευθύνεστε;

Θέλω τα βιβλία μου να φτάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, ανεξαρτήτως χαρακτηριστικών. Τα μηνύματα που παίρνω δείχνουν μια μεγάλη γκάμα αναγνωστών  από τους λιγότερο έως και τους περισσότερο απαιτητικούς, με περισσότερους τους τελευταίους. Για μένα, είναι όλοι τους υπέροχοι. 

Ποια είναι τα εκφραστικά μέσα που προτιμάτε;

Θεωρώ την ποίηση ως την ανώτερη μορφή έντεχνου λόγου, αλλά δεν μου ταιριάζει τόσο. Θέλω πλοκή και φαντασία στα κείμενά μου γι αυτό με έχει κερδίσει το μυθιστόρημα, σαν αναγνώστρια και σαν συγγραφέα. Για μένα, είναι μαγική αυτή η σύζευξη φαντασίας και ρεαλισμού στην απόδοση ενός μυθιστορήματος. 

Μετά από έξι ολοκληρωμένα βιβλία θα δεχόσασταν τον τίτλο της «έμπειρης συγγραφέα»;

Οι γύρω μου λένε πως η γραφή μου εξελίσσεται με κάθε νέο βιβλίο κι ίσως να είναι έτσι. Όμως εγώ πιστεύω πως ο αυθορμητισμός και το πάθος μου όταν γράφω ήταν και θα παραμείνουν κυρίαρχα του στυλ μου. 

Θα επιχειρούσατε ένα διαφορετικό στιλ;

Έχω γράψει ένα-δυο διηγήματα, τα οποία άρεσαν κιόλας, αλλά εγώ θέλω να τη ζω την εμπειρία της συγγραφής κι αυτό γίνεται μόνο μέσα από το μυθιστόρημα. Οι ήρωές μου μαθαίνουν από μένα κι εκείνοι με μαθαίνουν με τη σειρά τους πολλά περισσότερα. Ελπίζω κάτι να μαθαίνουν και στους αναγνώστες μου. 

index

«Η νύφη της Μασσαλίας»

Εκδόσεις Διόπτρα

Αριθμός σελίδων: 512

Μέγεθος: 140 x 205


200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa