Oikonomou pisoi

«Θέλουμε μια αστυνομία καλύτερη»

Εικόνα του άρθρου «Θέλουμε μια αστυνομία καλύτερη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/07/2021, 12:35

Με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων συναντήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μερόπη Τζούφη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης, έγινε συζήτηση για τα της πανδημίας και τους προβληματισμούς των αστυνομικών για τη χρήση τους σε θέματα καθαρά υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επίσης, τόνισαν σχετικά με την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, ότι « η θέση των αστυνομικών, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία αποτελούν παιδιά λαϊκών οικογενειών, θα πρέπει να είναι δίπλα και όχι απέναντι από τον πολίτη, όπως πολλές φορές οι εκάστοτε κυβερνώντες λανθασμένα επιχειρούν να τους τοποθετήσουν».

Ακόμα, έθεσαν ζητήματα όπως αυτό της επέκτασης του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών, καθώς και η αναγκαιότητα απρόσκοπτης λειτουργίας των σημείων εισόδου – εξόδου από την χώρα, «ως μοχλός ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, υπό την τήρηση βεβαίως όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων» όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί.

Η δε κα Τζούφη τόνισε ότι «στην έκτακτη κατάσταση που βιώνει και η χώρα μας με την πανδημία του κορωνοιού ανατέθηκε στην αστυνομία ο δύσκολος ρόλος του διαχειριστή αυτής της κατάστασης. Οι κυβερνήσεις αρνούνται να επενδύσουν στη δημόσια υγεία και καταφεύγουν αφειδώς στην επιτήρηση και την επιβολή κάτι που φυσικά εντείνει την αγανάκτηση του κόσμου και την αντίδρασή του στους περιορισμούς που του έχουν επιβληθεί».

Συμπλήρωσε ότι «θέλουμε μια αστυνομία καλύτερη και πιο αποτελεσματική, μέσα από τη διαμόρφωση ενός νέου προτύπου επαγγελματισμού, με εργασιακά δικαιώματα για τους αστυνομικούς, με συμμετοχή στο σχεδιασμό πολιτικών, με συμπεριληπτική σύνθεση προσωπικού και ισότιμη αξιοποίηση όλων των υπηρετούντων, γυναικών και ανδρών».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back