Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

«Θα καταργήσουμε το αντιπαιδαγωγικό σύστημα εισαγωγής»

Εικόνα του άρθρου «Θα καταργήσουμε το αντιπαιδαγωγικό σύστημα εισαγωγής»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2021, 19:57

Με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συναντήθηκε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μερόπη Τζούφη και συζήτησε βασικά την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Η κα Τζούφη το χαρακτήρισε «μέτρο που σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση για να στερήσει σε περίπου 30.000 μαθητές και μαθήτριες την συνέχεια των σπουδών τους στα ΑΕΙ, ήδη από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά».

Ακόμα, συζήτησε την υποστελέχωση και τη μειωμένη χρηματοδότηση του ιδρύματος.

Όπως τονίζει, «προβληματισμός επικρατεί όσον αφορά την ομαλή και ασφαλή επαναλειτουργία των τμημάτων, των εργαστηρίων και των κλινικών λόγων της απουσίας μέτρων από πλευράς της κυβέρνησης».

Επίσης, η κα Τζούφη συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ιατρικής Άννα Μπατιστάτου και σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι φοιτητές του 5ου έτους καλούνται να ξεκινήσουν την κλινική τους άσκηση στα νοσοκομεία δίχως να έχουν εμβολιαστεί. Όπως τόνισε η βουλευτής του Ιωαννίνων «η μη συμπερίληψη των φοιτητών αυτών στο εμβολιαστικό πρόγραμμα είναι ακατανόητη. Οι πεμπτοετείς φοιτητές Ιατρικής σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας είναι περίπου 1.000 και η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει για την ασφάλεια τους, ειδικά όταν πρόκειται για νοσοκομεία αναφοράς Covid-19».

Ακόμα, συζητήθηκαν οι ελλείψεις της Ιατρικής Σχολής σε εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, κ.α.

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε το Εσπερινό Γενικό Λύκειο και το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ των Ιωαννίνων, με αφορμή τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ, το οποίο, όπως αναφέρει, «ουσιαστικά αποκλείει τους απόφοιτους των Εσπερινών Λυκείων να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Η κα Τζούφη  έκανε λόγο για «’ρυθμίσεις-δώρο’ στα ιδιωτικά κολέγια, δηλαδή τους χρηματοδότες της ΝΔ» και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «δεσμεύεται για την κατάργηση του αντιπαιδαγωγικού και άδικου συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια, όπως και όλων των νόμων που δημιουργούν αποκλεισμούς και εντείνουν τις ανισότητες στην εκπαίδευση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back