Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θα βρεθεί λύση σε τοπικό επίπεδο;

Εικόνα του άρθρου Θα βρεθεί λύση σε τοπικό επίπεδο;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/02/2021, 22:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το θέμα των ενδονομαρχιακών μετακινήσεων στα Γιάννενα, καθώς και σε άλλους νομούς, είναι καίριο, ειδικά λόγω των αναγκών που προκύπτουν για τις μετακινήσεις εμβολιασμού.

Η συνάντηση στο υπουργείο Μεταφορών, με τον υφυπουργό κ. Κεφαλογιάννη έγινε. Η Περιφέρεια Ηπείρου, στη μοναδική της επίσημη ανακοίνωση για το θέμα, αναφερόταν στην επικείμενη συνάντηση και στην παραπομπή στο νόμο του 2001, που δίνει το δικαίωμα στα υπεραστικά ΚΤΕΛ να μην κάνουν δρομολόγια αν οι πληρότητες είναι κάτω του 20%.

Η εντύπωση που δόθηκε ανεπίσημα, ήταν ότι δεν βρέθηκε λύση στη συνάντηση. Ωστόσο, πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι υπήρξε συμφωνία για να βρεθεί λύση σε τοπικό επίπεδο.

Έτσι και αλλιώς, ο νόμος που διέπει τη λειτουργία των ΚΤΕΛ αναφέρει ότι ο ελάχιστος αριθμός υποχρεωτικών δρομολογίων για αστικές ή υπεραστικές γραμμές καθορίζεται με απόφαση «του νομάρχη της έδρας του ΚΤΕΛ, μετά από εισήγηση του ΚΤΕΛ και γνώμη των οικείων ΟΤΑ πρώτου βαθμού αν πρόκειται για αστικές γραμμές ή της ΤΕΔΚ αν πρόκειται για υπεραστικές».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back