ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Θα αρκέσουν τρεις βδομάδες εγκλεισμού;

Εικόνα του άρθρου Θα αρκέσουν τρεις βδομάδες εγκλεισμού;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/11/2020, 10:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το σενάριο ότι «έτσι θα πάμε μέχρι την άνοιξη» ή μέχρι να υπάρξει εμβόλιο και διαδικασία εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού, διατυπώνεται όλο και πιο συχνά από κυβερνητικά στελέχη ή στελέχη της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Η παιδίατρος Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση της Δευτέρας (η οποία παρεμπιπτόντως έγινε πριν ανακοινωθεί το σύνηθες καθημερινό δελτίο του ΕΟΔΥ), αφού ανακοίνωσε τα ημερήσια κρούσματα, είπε  ότι είναι ανοιχτό «να ξαναέχουμε νέα μέτρα, λίγες βδομάδες αργότερα», μετά τη λήξη των σημερινών.

Ο Γκίκας Μαγιοργκίνης είπε επίσης ότι «σταδιακά» θα γίνει η επάνοδος στην «κανονικότητα», ό,τι πλέον και να σημαίνει αυτή η έννοια.

Ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, ερωτηθείς αν θα πρέπει να φτάσουν τα κρούσματα σε έναν τριψήφιο αριθμό για να ανοίξει η αγορά,  ανέφερε ότι «το καλύτερο θα ήταν να μην μιλάμε για νούμερα, να μιλάμε για μια κατάσταση ύφεσης, που η κύρια αγωνία μας θα είναι κατά πόσο το εθνικό σύστημα υγείας πιέζεται ή όχι, αν η μείωση σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων εκλαμβάνεται ως μία μείωση που θα βοηθήσει το εθνικό σύστημα να μην πιέζεται σε επίπεδο διασωληνωμένων και ΜΕΘ αλλά και των συνανθρώπων μας που φεύγουν από αυτόν τον ιό. Αυτή είναι η αισθησή μας σαν επιχειρησιακή προσέγγιση και σε σχέση με τις ιχνηλατήσεις που γίνονται καθημερινά».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επανέλαβε «ενισχυμένο» το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, το οποίο η κυβέρνηση χρησιμοποιεί κατά κόρον και καθ’ υπερβολήν: «Για άλλη μία φορά η ατομική ευθύνη και η συλλογική μας ωριμότητα θα είναι καθοριστική ώστε το lockdown να παραμείνει στο χρονοδιάγραμμα των τριών εβδομάδων που ανακοινώθηκε» είπε μεταξύ άλλων.

Φωτό: Δημήτρης Ραπακούσης

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back