ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«42.000 ευρώ χωρίς έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου»

Εικόνα του άρθρου «42.000 ευρώ χωρίς έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/04/2021, 17:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Tην έκπληξή τους και την έντονη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση της προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων να εγκρίνει τη χρηματοδότηση της παραγωγής «Από γιορτή σε γιορτή: Η Πασκαλιά της Λευτεριάς», με προϋπολογισμό 42.480,34 ευρώ, χωρίς να προηγηθεί έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο, εκφράζουν σε επιστολή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» Βάσω Μέγα και Αλεξάνδρα Μπέγκα.  

Τόσο η κα Μέγα όσο και η κα Μπέγκα είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ. Με την ιδιότητα του μέλους της διοίκησης απέστειλαν τη σχετική επιστολή στην πρόεδρο Χριστίνα Κωτσαντή και στα υπόλοιπα μέλη, η οποία δόθηκε και στον τοπικά ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι έχει υπάρξει και δημόσια καταγγελία της Ένωσης Καλλιτεχνών Ηπείρου για την απευθείας ανάθεση εκ μέρους του ΔΗΠΕΘΕ.

Διαβάστε: Τι συμβαίνει πάλι στο ΔΗΠΕΘΕ; 

Στην επιστολή τους, τα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ κάνουν λόγο για «αντιδημοκρατικές συμπεριφορές» και για «απαξίωση του Διοικητικού Συμβουλίου». Αναφέρουν δε ότι η τριμελής επιτροπή που είχε συσταθεί για την αξιολόγηση προτάσεων, είχε μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα. 

«Δεν νοείται να λαμβάνει η Πρόεδρος αποφάσεις για απευθείας αναθέσεις, πόσο μάλλον όταν αυτές ανέρχονται σε ποσά πολλών χιλιάδων ευρώ» αναφέρουν και αναρωτιούνται με νόημα αν η πρόεδρος θα υποκαταστήσει ουσιαστικά τη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου από δω και πέρα. Σημειωτέον ότι από την επιστολή προκύπτει ότι τα νέα για την απευθείας ανάθεση έγιναν γνωστά μέσω της «Διαύγειας».

«Δυστυχώς, το ήθος και το ύφος της νέας δημοτικής αρχής έχει γίνει πια ξεκάθαρο σε όλους μας και δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Σε κάθε περίπτωση όμως, το ΔΗΠΕΘΕ ως ένας επίσημος φορέας Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννιτών, οφείλει να διοικείται με γνώμονα τη διαφάνεια. Ειδικά η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, θα έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα, πως εκπροσωπώντας έναν τέτοιο φορέα όφειλε να λειτουργεί ενωτικά, σεβόμενη τα θεσμικά όργανα» καταλήγουν στην επιστολή τους οι κ.κ. Μέγα και Μπέγκα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back