Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ξύλινα τουβλάκια κτίζουν εικονικούς κόσμους (video)

Εικόνα του άρθρου Ξύλινα τουβλάκια κτίζουν εικονικούς κόσμους (video)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/07/2016, 16:08
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

To Koski είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας, που συνδέει τον φυσικό με τον ψηφιακό κόσμο με ένα νέο ασυνήθιστο και παιχνιδιάρικο τρόπο.

Το Koski χρησιμοποιεί ξύλινα τουβλάκια (κάτι σαν τα ξυλάκια του Jenga), μαγνητικούς δίσκους και μια εφαρμογή για το iPad, με την οποία ο παίκτης μπορεί να δημιουργήσει πολύπλοκες κατασκευές και αυτές με τη σειρά τους να μεταμορφώνονται σε έναν ολόκληρο ψηφιακό κόσμο με μυστήρια πλάσματα, καταρράκτες, κήπους και πολλά άλλα.


Η εφαρμογή χρησιμοποιεί την κάμερα του tablet, η οποία σε συνδυασμό με ένα λογισμικό αναγνώρισης αντικειμένων αντιδρά δυναμικά στις ενέργειες των παικτών.

Το είδος των παιχνιδιών επαυξημένης πραγματικότητας είναι στα καλύτερά του αυτή τη στιγμή. Το Pokémon Go που κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα και χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία έχει γίνει εξωφρενικά δημοφιλές. 

Κι αν σας ανοίξαμε την όρεξη να τρέξετε στα ράφια των ηλεκτρονικών καταστημάτων σάς έχουμε κακά νέα. Για το Koski, που είναι δημιούργημα της αποφοίτου του  Royal College of Art's, Václav Mlynář, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας στην αγορά, ωστόσο δείχνει το δρόμο για το τι μπορεί να ακολουθήσει στον μαγικό κόσμο των παιχνιδιών.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back