Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το «ξεχασμένο» κλειστό γυμναστήριο στον Βοτανικό

Εικόνα του άρθρου Το «ξεχασμένο» κλειστό γυμναστήριο στον Βοτανικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/06/2021, 03:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο ξεχασμένο από την τοπική αυτοδιοίκηση κλειστό γυμναστήριο στον Βοτανικό επιμένει η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Το Τμήμα Αθλητισμού της Νομαρχιακής Επιτροπής εκτιμά ότι προέχει η ανέγερση του γυμναστηρίου αυτού για τη στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων όπως και ότι όλοι οι φορείς και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα πρέπει να συμβάλουν θεσμικά προς την κατεύθυνση αυτήν.

Αναφέρει δε ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχε δρομολογηθεί η ανέγερση του γυμναστηρίου αυτού, θέσεων 3500-4000 θέσεων, και είχαν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες, όπως η παραχώρηση το 2019 από τον Δήμο της έκτασης στον Βοτανικό και η χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (περίπου 4-5 εκατομμύρια) με υπάρχουσα μελέτη και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης δύο ετών.

Όλα έγιναν, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «με σχεδιασμό κάτω από δύσκολες συνθήκες επιτήρησης και μνημονίων», κάνοντας αναφορά και σε άλλα αθλητικά έργα, όπως το ταρτάν στους «Ζωσιμάδες».

Για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, η εκτίμηση είναι ότι «επανήλθαμε στην εποχή του Καλοχαιρέτα ή ‘κατόπιν ενεργειών μου’». Προφανώς η αναφορά σχετίζεται με τα όσα ζει η πόλη των Ιωαννίνων τα τελευταία δύο χρόνια με τη μεταφορά προκάτ αθλητικών εγκαταστάσεων (είτε του κλειστού του μπάσκετ είτε του κλειστού της ξιφασκίας) και τη μεταφορά εξοπλισμού από το Ελληνικό, τις συνοδευτικές δηλώσεις πολιτικών προσώπων («προσωπικές ανακοινώσεις» τις χαρακτηρίζει το Τμήμα Αθλητισμού) και την απουσία απαντήσεων περί του κόστους συντήρησης και της εγγύησης της ασφάλειας των προκάτ εγκαταστάσεων που μετράνε πολλά χρόνια ζωής.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας για το κλειστό γυμναστήριο στον Βοτανικό, αναρωτιέται ποιες ήταν οι θεσμικές ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα για την προώθηση ή απόρριψη του έργου και ποιος ήταν ο σχεδιασμός της κυβέρνησης της ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back