ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ξενοδόχοι: Η «απώλεια» των σχολικών εκδρομών

Εικόνα του άρθρου Ξενοδόχοι: Η «απώλεια» των σχολικών εκδρομών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/03/2020, 18:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η πόλη γέμιζε με τουριστικά λεωφορεία, σχηματίζοντας το γνωστό «τείχος» στην παραλίμνια περιοχή. Τέτοια εποχή, οι σχολικές εκδρομές βρίσκονταν στο φόρτε τους. Τα μέτρα πρόληψης για τον κοροναϊό οδηγούν σε ένα ντόμινο ακυρώσεων των κρατήσεων σε ξενοδοχεία της πόλης, και δη στα μεγάλα ξενοδοχεία, με την Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων να εκφράζει τον προβληματισμό της. Βέβαια, από την απαγόρευση των σχολικών εκδρομών για δύο εβδομάδες (τουλάχιστον) επηρεάζονται και άλλοι κλάδοι της τοπικής οικονομίας, όπως τα καφέ και τα καταστήματα μαζικής εστίασης.

Στην όλη υπόθεση, έρχονται να προστεθούν και οι μεμονωμένες ακυρώσεις κρατήσεων όπως και οι ακυρώσεις ή αναβολές συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων.

Με την όλη κατάσταση να έχει διαμορφωθεί με αυτόν τον τρόπο, η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων παρεμβαίνει και ζητά συγκεκριμένα μέτρα από τα αρμόδια υπουργεία, όπως την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων που θα υποστούν πτώση του τζίρου τους τους επόμενους μήνες και την αναστολή πληρωμής ΦΠΑ, βεβαιωμένων οφειλών και ασφαλιστικών εισφορών για όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Για τις σχολικές εκδρομές, οι ξενοδόχοι ζητούν να πραγματοποιηθούν τον Μάιο και να δοθούν κίνητρα για την πραγματοποίησή τους (όταν αυτές επιτραπούν) και κατά τις καθημερινές ημέρες (άφιξη Κυριακή ή Δευτέρα με αναχώρηση Τετάρτη ή Πέμπτη). Επιπλέον, η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων προτείνει να δοθούν κίνητρα στη μέση ελληνική οικογένεια, σε σωματεία και συλλόγους να επισκεφθούν περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας «ώστε να δημιουργηθεί, έστω και τεχνητή ζήτηση, αυξάνοντας τις πληρότητες και τα έσοδα».

«Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες των υπουργείων για την αντιμετώπιση αυτού του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους οι επιχειρήσεις του τουρισμού, ώστε να προστατευτούν χιλιάδες θέσεις εργασίας καθώς και πληθώρα εταιριών που δραστηριοποιούνται ως προμηθευτές» τονίζει η Ένωση Ξενοδόχων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back