Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξενοδόχοι: «Θέλουμε ειδικά μέτρα»

Εικόνα του άρθρου Ξενοδόχοι: «Θέλουμε ειδικά μέτρα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/06/2021, 12:21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρότι ο τουρισμός ανοίγει, με επιτακτικό τρόπο, οι ξενοδόχοι προειδοποιούν ότι  χρειάζονται αφενός ειδικά μέτρα στήριξης και προβολής γιατί όπως αναφέρουν «έχουμε χάσει τον ύπνο μας», καθώς επίσης ότι «οι μεταλλάξεις της Covid_19 φέρνουν και μεταλλάξεις στην αγορά».

Αυτά μεταξύ άλλων ακούστηκαν στη συνάντηση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της ηπειρωτικής Ελλάδας την περασμένη Παρασκευή, παρουσία των υφυπουργών Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά και Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη.

Σε πιο επίσημο πρωτόκολλο από αυτό του Μικρού Πάπιγκου πριν από 15 μέρες, οι δύο υφυπουργοί άκουσαν τους ξενοδόχους να παραθέτουν τα στοιχεία της κρίσης, με βάση τα δεδομένα του ΙΤΕΠ.
«Για μας είναι πολύ σημαντικός ο ανθρώπινος παράγοντας και σε αυτόν θέλουμε να επενδύσουμε» δήλωσε η κυρία Ζαχαράκη και ανακοίνωσε κίνητρα για να «σταματήσει το brain drain από την ελληνική περιφέρεια» όπως είπε.

Ανακοίνωσε ειδικά προγράμματα για τον ορεινό τουρισμό, αλλά και δάνεια, από το Ταμείο Ανάκαμψης και πρόσθεσε ξανά ότι θα διοργανωθούν επιμορφωτικά σεμινάρια για τον ορεινό όγκο σε συνεργασία με τις Ενώσεις ξενοδόχων.


«Μαζί με το υπουργείο Τουρισμού ενώνουμε δυνάμεις για να καταγράψουμε και να χρηματοδοτήσουμε δραστηριότητες οικοτουριστικές οι οποίες και θα φέρουνε τουρίστες, ξένους και Έλληνες, στα βουνά μας στους ορεινούς προορισμούς σε εποχές που συνήθως είναι άδεια, αλλά και ταυτόχρονα θα δώσουν μια δυναμική στις τοπικές κοινωνίες», σημείωσε ο κ. Αμυράς.

Κοινώς, δεν πρόσθεσαν κάτι ιδιαίτερο σε σχέση με όσα είχανε πει στο Μικρό Πάπιγκο.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων κ. Τάσιος, τόνισε:
«Οι μεταλλάξεις της Covid_19 φέρνουν και μεταλλάξεις στην αγορά. Διακρίνουμε ότι παντού έχουμε χαμηλές πληρότητες. Δεν έχει σημασία πια το αν αναφερόμαστε στο μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» ή στην ηπειρωτική Ελλάδα, παντού, οι πληρότητες δεν ξεπερνούν το 35 – 40%. Ατομική ευθύνη είναι το κυρίαρχο ζητούμενο για να ‘πρασινίσει’ η χώρα και τις τελευταίες ώρες το βλέπουμε επιτέλους να γίνεται».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back