Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ξεκίνησε το επετειακό 10ο Zagoriwood

Εικόνα του άρθρου Ξεκίνησε το επετειακό 10ο Zagoriwood
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/07/2019, 11:36
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στα Κάτω Πεδινά ξεκίνησαν τα μαθήματα του «Εργαστηρίου 1 - Από την Ιδέα ως την Ταινία», με διδάσκοντες τους Γιώργο Μακρή (σενάριο), Άκη Κερσανίδη (σκηνοθεσία, φωτογραφία), Κλεάνθη Δανόπουλο (σκηνοθεσία) και Χρύσα Τζελέπη (μοντάζ), ενώ παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες του τμήματος «Story–Lab / Ethnomediaology» που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο καλεσμένος καθηγητής Erik Knudsen μαζί με τον υποψήφιο διδάκτορα Ιάκωβο Παναγόπουλο μίλησαν τους συμμετέχοντες του εργαστηρίου για τις αρχές τις «εθνομιντιολoγίας» και στους τρόπους που αυτές μπορούν να εξελίξουν τις δημιουργικές και αφηγηματικές ικανότητές τους, ώστε στη συνέχεια να δημιουργήσουν τις δικές τους ταινίες.

Παράλληλα σε Ασπραγγέλους και Βουνοπλαγιά έγιναν οι περιφερειακές προβολές ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους του Zagoriwood με Βίτσα, Αρίστη και Ελαφότοπο να ακολουθούν.

Ακολουθεί σήμερα στις 12/7, στις 19.30, η εκδήλωση με θέμα «Φυσικό περιβάλλον, πολιτισμός και οικονομία» με τη συμμετοχή των Βασίλη Νιτσιάκου (καθηγητή της Κοινωνικής Λαογραφίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), Ρήγα Τσιακίρη (δασολόγου, περιβαλλοντολόγου), Γιώργο Κοντούρη (επιχειρηματία), Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου (σκηνοθέτη) και Ηλία Ευθυμίου (μελισσοκόμου). Αμέσως μετά θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου «Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Μεσοχώρα» (2019, 80΄).

Η εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο της ενότητας «Ο Άνθρωπος και το Φυσικό Περιβάλλον - Όταν ο Κόσμος αλλάζει», η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Μερικοί από τους στόχους της προσπάθειας αφορούν:

- Στην ανάπτυξη και αξιοποίηση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας

- Στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, της Δια Βίου Μάθησης, της ευαισθητοποίησης για την περιβαλλοντική εκπαίδευση

- Στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας

- Στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (ΕΚΟ).

Παράλληλα παρουσιάζει το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Ο Άνθρωπος Πάντοτε» που συμμετέχει στις δράσεις της πανευρωπαϊκής εκστρατείας επικοινωνίας «Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2019» (Europe in my Region), η οποία στοχεύει να ενθαρρύνει τους πολίτες να δουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους.
Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ.

Συνολικά το πρόγραμμα των προβολών περιλαμβάνει πάνω από 30 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους έχοντας πάντα στην πρώτη γραμμή βραβευμένες ταινίες της ελληνικής παραγωγής. Ανάμεσά τους: «Η Δουλειά της» του Νίκου Λαμπό, «The Waiter» του Στιβ Κρικρή, «Όταν ο Βάγκνερ Συνάντησε τις Ντομάτες» της Μαριάννας Οικονόμου κ. ά.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back