ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ξεκίνησαν τα σχολεία, τεράστιες οι μάσκες…

Εικόνα του άρθρου Ξεκίνησαν τα σχολεία, τεράστιες οι μάσκες…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/09/2020, 17:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με τους νέους όρους που επιβάλλει η ειδική φετινή συνθήκη, ξεκίνησαν σήμερα τα σχολεία, με εκπαιδευτικούς και υπουργείο, αλλά και την κοινωνία στο σύνολό της, να «κρατάνε την ανάσα» τους για τη συνέχεια, με την ελπίδα όλα να πάνε καλά.

Στα Γιάννενα, τα σχολεία διαχειρίστηκαν ξεχωριστά το καθένα, το θέμα του ωραρίου, στο οποίο η ενημέρωση της τελευταίας στιγμής από το Υπουργείο Παιδείας προκάλεσε μια σχετική σύγχυση.

Στα σχολεία των Ιωαννίνων ήρθαν όντως οι μάσκες, τουλάχιστον μια ανά μαθητή-τρια, αλλά είναι… τεράστιες. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι καν χρηστικές. Το θέμα με τις διαστάσεις των μασκών παρατηρείται πανελλαδικά και είναι επίσης βασική τάση στο ελληνικό twitter σήμερα.

Οι μάσκες είναι ένα μέγεθος και… καλύπτουν σχεδόν όλο το πρόσωπο. Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο αν όλα τα σχολεία πανελλαδικά πήραν τις ίδιες σε μέγεθος, το φιάσκο όμως είναι κοντά, όπως φαίνεται…

Υπενθυμίζεται ότι οι μάσκες ήρθαν το περασμένο Σάββατο, μετά από «αγώνα δρόμου» όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών.

Κατά τα λοιπά, παγούρια δεν μοιράστηκαν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ακόμα τουλάχιστον.

Οι περισσότεροι-ες πήγαν σχολείο με δικές τους μάσκες και το πρωί, έγινε ενημέρωση στους εκπαιδευτικούς για τα μέτρα, ειδικά για τα διαλείμματα κ.λπ. που μετά, με τη σειρά τους, τα μετέφεραν στα παιδιά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back