Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 13-04-2021, 08:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Περίπου 15 μήνες πριν, όταν ακόμα γίνονταν συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων στο δημαρχείο, ο νέος τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας έλεγε ότι «εκκρεμούν 15 δίκες μεταξύ διοίκησης και εργαζόμενων δεν είναι κανείς ευχαριστημένος».

Τότε, οι δικαστικές διαμάχες με επίμαχο τα μισθολογικά επίπεδα εργαζόμενων της εταιρίας είχαν αναβληθεί, προκειμένου, όπως είχε πει ο κ. Μπαρτζώκας, «μια ομάδα δικηγόρων από εμάς να συζητήσει με την ομάδα δικηγόρων των εργαζόμενων».

Φαίνεται ότι το θέμα δεν έχει κλείσει ακόμα, Απρίλιο του 2021.

Το διοικητικό συμβούλιο των εργαζόμενων στη ΔΕΥΑΙ με… μεταμεσονύκτια ανακοίνωσή του, κατηγορεί τη διοίκηση της επιχείρησης για «ενέργειες που προσπαθούν να επηρεάσουν την κρίση των δικαστηρίων με αόριστες αναφορές οι οποίες αμφισβητούν ευθέως τα μισθολογικά στοιχεία εργαζομένων».

Το μισθολογικό θέμα στη ΔΕΥΑΙ είναι αρκετά παλιό. Έχει πολλάκις κατηγορηθεί ως μια από τις αιτίες για το κόστος της εταιρίας, επιχείρημα που «εργαλειοποιήθηκε» κατά περίπτωση προκειμένου να κατηγορηθούν αποκλειστικά οι εργαζόμενοι για την επικρατούσα κατάσταση και τα χρέη. Πολλές δημοτικές αρχές ωστόσο δεν είχαν πρόβλημα με την «ειδική μεταχείριση» ή την επέκτειναν κιόλας, προκειμένου να προσεταιριστούν, για πολιτικούς ή και εκλογικούς λόγους, το προσωπικό της επιχείρησης.

Το διοικητικό συμβούλιο λοιπόν, κατηγορεί τώρα τη διοίκηση ότι έχει προτείνει στο Μονομελές Εφετείο Ιωαννίνων το από «19-10-2020 πόρισμα– πραγματογνωμοσύνη του ορκωτού ελεγκτή λογιστή κ. Αθανασίου Αποστολόπουλου», σημειώνοντας ότι ο σύλλογος εργαζόμενων έχει και αυτός το πόρισμα στα χέρια του.

 Αυτό το πόρισμα, σύμφωνα με το σύλλογο εργαζόμενων, συμπεραίνει ότι έχουν υπολογιστεί με λάθος τρόπο οι μισθοί στη ΔΕΥΑΙ, αλλά δεν έχει ποτέ τεθεί υπόψη του συλλόγου (παρότι λίγο πριν, αναφέρει ότι το έχει στην κατοχή του).

Διατυπώνει επίσης ένα ενδιαφέρον ερώτημα: «Πώς ο ορκωτός λογιστής έβγαλε πόρισμα χωρίς να έχει σύμβαση με τη ΔΕΥΑΙ και πως έφθασαν τα στοιχεία μας σε αυτόν και με ποια διαδικασία;», εγείροντας θέμα προσωπικών δεδομένων.

Ο σύλλογος σημειώνει επίσης ότι οι εργαζόμενοι δεν αρνήθηκαν ποτέ τον έλεγχο για τα μισθολογικά τους, «με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να τηρείται η νομιμότητα και οι τυπικές διαδικασίες».

Τον Δεκέμβριο του 2020, ο κ. Μπαρτζώκας επικαλούνταν στο δημοτικό συμβούλιο την «εργασιακή ειρήνη», προκειμένου να αναβληθούν οι δίκες εκείνου του μήνα. Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ είχε πει ότι ναι μεν σκοπός είναι η εργασιακή ειρήνη, αλλά ο Δήμος δεν θα απεμπολήσει συμφέροντά του.

Σήμερα, ο σύλλογος εργαζόμενων ανακαλεί την «εργασιακή ειρήνη», λέγοντας ότι στα χρόνια θητείας της νέας διοίκησης, «παρόλο που δεν καταφέραμε να βρούμε εξωδικαστική λύση στις δικαστικές μας διαφορές, έχει γίνει προσπάθεια να καλλιεργηθεί ένα κλίμα διαλόγου και αμοιβαίας εμπιστοσύνης που θα επιφέρει την ‘πολυπόθητη’ εργασιακή ειρήνη. Οι ενέργειες όμως αυτές στις οποίες προαναφέραμε το μόνο που κάνουν είναι να δυναμιτίζουν αυτές τις προσπάθειες. Αυτό το οποίο αιτούμαστε και σας καλούμε να συμβάλλετε  αυτή τη στιγμή είναι ‘τίμιες δίκες’».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα