ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

360.000 ευρώ για σχολικά κτίρια

Εικόνα του άρθρου 360.000 ευρώ για σχολικά κτίρια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/11/2018, 13:49
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην υπογραφή μιας ακόμα σύμβασης που αφορά την επισκευή και βελτίωση σχολικών κτιρίων στη Δημοτική Κοινότητα Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 360.000 ευρώ, προχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Το έργο αφορά εργασίες τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό των σχολικών κτιρίων κι έρχεται να συμπληρώσει τις παρεμβάσεις που γίνονται κάθε χρόνο για τη συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών μονάδων σε όλο το Δήμο.

«Για εμάς η εκπαίδευση είναι η μεγαλύτερη επένδυση. Για το λόγο αυτό τη στηρίζουμε με έργα. Μια ακόμα εργολαβία έρχεται για να αναβαθμίσει τους χώρους στους οποίους τα παιδιά μας περνούν τις πιο δημιουργικές ώρες της ημέρας τους. Τους χώρους στους οποίους εκπαιδεύεται το μέλλον της χώρας. Αυτό το μέλλον οφείλουμε όλοι να το στηρίξουμε, κι αυτό κάνουμε. Στο βαθμό που μας αναλογεί ενισχύουμε την εκπαίδευση, έχοντας ως αρμοδιότητα τα σχολικά κτίρια, ώστε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς», δήλωσε ο κ. Μπέγκας.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος έγιναν εργασίες αποκατάστασης υγρασίας, σοβατισμάτων και ελαιοχρωματισμών σε 20.000 τ.μ. σχολικών χώρων γυμνασίων και λυκείων (αίθουσες, εργαστήρια, διάδρομοι κλπ). Επίσης, έγιναν παρεμβάσεις αναβάθμισης στα σχολικά γυμναστήρια, ενώ συνεχίζεται το πρόγραμμα αναβάθμισης των σχολικών αυλών με τη δημιουργία γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ με αντικραδασμικό τάπητα, συνολικής επιφάνειας 10.000 τ.μ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, παράλληλα αναδείχτηκαν τα νεοκλασικά στοιχεία των σχολείων με εργασίες αποξήλωσης φθαρμένων πλαστικών δαπέδων και συντήρηση-ανακαίνιση των μωσαϊκών και ολοκληρώθηκαν εργασίες επισκευής και αντικατάστασης δικτύου αποχέτευσης, ανακαίνισης χώρων υγιεινής, όπως και οικοδομικές εργασίες σε περιφράξεις σχολικών αυλών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back