Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

28χρονη με Covid γέννησε με φυσιολογικό τοκετό

Εικόνα του άρθρου 28χρονη με Covid γέννησε με φυσιολογικό τοκετό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/10/2021, 12:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Mια γυναίκα 28 ετών με λοίμωξη Covid-19 γέννησε ένα κοριτσάκι, με τους γιατρούς να αποφεύγουν την καισαρική τομή «όπως συνηθίζεται για την ενεργό νόσο στη χώρα μας», σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, εγκυμονούσα 28 ετών με λοίμωξη από Covid19 νοσηλεύθηκε στη Μονάδα Λοιμωδών για καθημερινή παρακολούθηση μετά από απόφαση της επίκουρης καθηγήτριας-λοιμωξιολόγου Ειρήνης Χριστάκη και του διευθυντή της Μαιευτικής και Γυναικολογίας, καθηγητή Μηνά Πασχόπουλο.

«Με τη διατήρηση της άριστης συνεργασίας των ιατρών και του προσωπικού των αρμόδιων τμημάτων επιτεύχθηκε η ενδεδειγμένη παρακολούθηση της εγκυμονούσας, αποφεύγοντας τη διεκπεραίωση του τοκετού με καισαρική τομή όπως συνηθίζεται για την ενεργό νόσο στη χώρα μας» σημειώνεται.

Τα σημεία έναρξης του τοκετού εμφανίστηκαν με τη ρήξη των υμένων στις 26/10/2021 και «παρακολουθώντας εντατικά και ψύχραιμα την εξέλιξή του, αλλά και με πρώτη προτεραιότητα το καλώς έχειν της μητέρας και του εμβρύου αποφασίστηκε από τον εφημερεύοντα Επιμελητή Β’ Ερρίκο Μούλια και τους ειδικευόμενους ιατρούς Αλέξανδρο Δαλκαλίτση, Στέφανο Φλίνδρη και Αντώνη Αδάμο, διατηρώντας συνεχή ενημέρωση του διευθυντή του τμήματος, να διεκπεραιωθεί ο τοκετός διά της φυσιολογικής οδού».

Στην ανακοίνωση προστίθεται: «Η καθ’ ημέρα ιατρικής μας πράξη που είναι συνυφασμένη με το να ακολουθεί πιστά της νεότερες εξελίξεις στον τομέα μας, επέφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Την ίδια μέρα, η 28χρονη έφερε στη ζωή ένα υγιέστατο θήλυ νεογνό που παραμένει στη Μονάδα Νεογνών για παρακολούθηση, ενώ και η ίδια νοσηλεύεται στη Μαιευτική Α’ σε άριστη κατάσταση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back