Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«25% φθηνότερα τα προϊόντα ξυλείας»

Εικόνα του άρθρου «25% φθηνότερα τα προϊόντα ξυλείας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/07/2021, 21:01
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τη μείωση των προϊόντων ξυλείας έως και 25% σε σύγκριση με πέρυσι, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.

Ο κ. Αμυράς στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι οι ξυλέμποροι θα προμηθεύονται τα προϊόντα ξυλείας 25% φθηνότερα και συμπεραίνει ότι «κατ’ επέκταση οι πολίτες όλης της χώρας τα δασικά προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής, με πιο σημαντικά τα καυσόξυλα από κωνοφόρα δέντρα και οξιές, απαραίτητα για τη θέρμανση κατά τους χειμερινούς μήνες, καθώς και την ξυλεία μαύρης πεύκης για επιπλοποιία».

Βέβαια, όλα εξαρτώνται από τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στην αγορά, καθώς σε πολλά είδη, οι μειώσεις στις πρώτες ύλες δεν περνάνε πάντα στον καταναλωτή.

Ο κ. Αμυράς αναφέρει ότι «η μείωση στις τιμές του πίνακα διατίμησης των δασικών προϊόντων, που αναμένεται να περάσει στους αγοραστές, γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικό-οικονομικές επιπτώσεις που επέφερε η πανδημία, ιδιαίτερα στα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα».

Με τον αναθεωρημένο πίνακα, καθορίζονται τα μισθώματα που καταβάλουν φορείς και πολίτες για την εκμετάλλευση των προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής σε δημόσια δάση.

                                                                                    

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back