Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

2.300 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου 2.300 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/09/2020, 17:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την πρώτη συνεδρίαση έκανε το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Ιωαννιτών, έναν περίπου χρόνο από τότε που ξεκίνησαν οι διαδικασίες σύστασής του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημαρχείου, ο Δήμος είναι ένας από τους πρώτους της χώρας που προχώρησε στη συγκρότηση και την λειτουργία του συμβουλίου.

Στο Συμβούλιο συμμετέχουν έξι εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου και πέντε εκπρόσωποι μεταναστών και προσφύγων που διαμένουν στην περιοχή του δήμου.

«Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που αναδείχθηκαν στην πρώτη συνάντηση είναι η απουσία κεντρικού σχεδιασμού ενταξιακής πολιτικής το οποίο θα συμπεριλαμβάνει την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την προετοιμασία για την αγορά εργασίας» τονίζεται. Ειδική αναφορά έγινε στην ανάγκη αύξησης των μέτρων αστυνόμευσης και καλύτερης φύλαξης στην περιοχή του Κατσικά, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία στην Ήπειρο, διαμένουν 3801 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, από τους οποίους το 46% είναι παιδιά.

Στην περιοχή των Ιωαννίνων διαμένουν περίπου 2300 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο από τους οποίους οι 86 είναι ασυνόδευτοι ανήλικοι και διαμένουν σε Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.


* Φωτό αρχείο

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back