Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Το 2007… δεν ισχύει»

Εικόνα του άρθρου «Το 2007… δεν ισχύει»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/05/2017, 01:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Για άλλη μια φορά ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης έρχεται να αμφισβητήσει έντονα τους δασικούς χάρτες και να θέσει ζήτημα αξιοπιστίας τους. «Εμείς δεχόμαστε ως τεκμήριο για χαρακτηρισμό των δασικών εκτάσεων τις αεροφωτογραφίες του 1945, του 1960 και του 1997. Για μας η ημερομηνία του 2007, που λαμβάνεται υπόψη για τους δασικούς χάρτες,  αφορά αποτύπωση μέσω του Google και δεν έχει πραγματική ισχύ» δήλωσε.

Όπως έκανε γνωστό, υπέβαλε συμπληρωματικές προτάσεις στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων που εξακολουθούν να υπάρχουν σε περιοχές της Ηπείρου. Η υποβολή των προτάσεων έγινε μετά και την πρόσφατη συνάντηση που είχε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας με τον αναπληρωτή υπουργό Σωκράτη Φάμελλο.

Ποια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν με τους δασικούς χάρτες στην Ήπειρο, σύμφωνα με τον κ. Καχριμάνη; Όπως είπε, πρόβλημα υπάρχει στα αμπέλια της Ζίτσας, σε κληροτεμάχια σε περιοχές, όπως είναι οι Κουκλιοί, όπου τμήμα τους έχει χαρακτηριστεί δάσος, αλλά και στην περιοχή της Βελλάς, του Μετσόβου και του Ζαγορίου. Ο κ. Καχριμάνης εντοπίζει προβλήματα και στη… Θεσσαλία δεδομένου ότι  Μετσοβίτες μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι αγόρασαν εκεί εκτάσεις ως βοσκοτόπους οι οποίοι τώρα χαρακτηρίζονται δάση ή δασικές εκτάσεις.

Για τον περιφερειάρχη, πάντως, θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξουν προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.  «Πιστεύω ότι θα υπάρξουν προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με αφετηρία το 2007, έτος  το οποίο λήφθηκε υπόψη για την εκπόνηση των δασικών χαρτών που δεν στηρίζονται σε καμιά αεροφωτογραφία παρά στο Google. Είμαστε στη διάθεση των πολιτών για να τους ενημερώσουμε πώς θα κάνουν τις ενστάσεις, γιατί ο κόσμος βρίσκεται σε πολύ δυσμενή θέση, χωρίς να έχει βοήθεια από πουθενά και μέσα στα γενικά έξοδα που έχει και τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση καλείται να δώσει λύση σε κάτι που το βρήκε από τους γονείς του» δήλωσε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back